fő tartalom

Dunaújvárosban is több témában lakossági adatgyűjtést végez a KSH

Hírkép: Dunaújvárosban is több témában lakossági adatgyűjtést végez a KSH

A korábbi évekhez hasonlóan a Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatása szerint városunkban is több témában végeznek majd lakossági adatgyűjtést az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program részeként. Ebből adódóan az elkövetkezendő időszakban több dunaújvárosi lakost is megkereshet a KSH, hogy válaszoljon a társadalmat érintő, alapvető kérdésekre. A válaszok alapján készítik majd el az egész országra vonatkozó statisztikákat.

A munkát a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a KSH munkatársai felajánlják a telefonon történő válaszadás lehetőségét is.

Az adatfelvételek megnevezései a következők:

Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – 2022-ben folyamatos, havi rendszerességű;

A lakosság utazási szokásai – 2022. április, július, október és 2023. január hónapokban zajlik a negyedéves gyakoriságú vizsgálat;

Felmérés a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról – 2022. április és június között történik az adatfelvétel;

Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Adatfelvétel – 2022. áprilisától folyamatos, havi rendszerességű

Életkörülmény Adatfelvétel – 2022. áprilisától folyamatos, havi rendszerességű

Az adatgyűjtéssel kapcsolatban a KSH munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail címen ad bővebb felvilágosítást.

Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében, ezért kérik a válaszadás céljából megkeresett dunaújvárosi lakosok szíves közreműködését az adatgyűjtésben. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű.

 

 

  • Létrehozva: 2022. március 1.