fő tartalom

Adományt vittek a háború elől menekülőknek

Hírkép: Adományt vittek a háború elől menekülőknek

Pintér Tamás polgármester Kálló Gergely országgyűlési képviselővel közösen Záhonyba utazott, ahová egy nagy adag adományt vittek a szomszédban zajló háború elől menekülők számára. Az előzetes egyeztetések alapján leginkább gyógyszerekre, vitaminokra, pelenkákra és női higiénés eszközökre van most a legnagyobb szükség, ezért 500 ezer forint értékben vásároltak be ezekből. Emellett pedig édességeket is vittek a gyermekeknek. 

 

Kálló Gergely és Pintér Tamás elmondták: a záhonyi önkormányzattal történt igényfelmérő egyeztetést követően helyi vállalkozók, civilek, politikusok adományaiból tudtak vásárolni – ezt az adományt juttatták el a célállomásra.

A térség országgyűlési képviselője korábban arról posztolt, hogy már a múlt héten, a háborús helyzet első hírei nyomán megkezdték a teljes felkészülést az Ukrajnában zajló események várható következményei miatt. Mint azt korábban írta:

"A válság egy kampány közepén ért minket. Kampánycsapatommal ezért úgy döntöttünk, hogy ezentúl minden kitelepülésünket és standunkat adomány gyűjtőpontként is üzemeltetjük, így bárki leadhat nálunk felajánlásokat a helyszíneken, és utána mi gondoskodunk a célba juttatásról."

Ez is fontos adalék az adománygyűjtés sikeréhez.

Az adományok átadása után Kálló Gergely így fogalmazott:

"Bajban ismerszik meg a barát, és ha baj van, a mi térségünk lakói a legjobb barátok! Közel 500 ezer forint értékben vittünk gyógyszereket, vitaminokat, pelenkákat, popsitörlőket és női higiéniás termékeket Záhonyba.

Köszönjük a dunaújvárosi Biotech USA-nak, a Forrás Egészségboltnak a hozzájárulást, magánszemélyeknek, vállalkozóknak és politikustársaimnak a felajánlásokat, illetve hálásak vagyunk a gyógyszerészek és eladók kedvességéért is. Ez az igazi összefogás!"

 

Adományt vittek a háború elől menekülőknek

 

Adományt vittek a háború elől menekülőknek

 

  • Létrehozva: 2022. március 2.