fő tartalom

Korábban kezdődik a lomtalanítási szezon Dunaújvárosban

Hírkép: Korábban kezdődik a lomtalanítási szezon Dunaújvárosban

A lakossági igényeket figyelembe véve már ezen a hétvégén, március 5-én elkezdődik a lomtalanítás az idei évben. Mint arról Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester beszámolt, a képviselők, a Dunanett, és a DVG munkatársai is készen állnak a folytatásra.

 

Már a tavalyi évben is rendkívüli sikereket ért el a két éve átalakított rendszerű lomtalanítás Dunaújvárosban. Az idei első alkalomra március 5-én kerül sor a Római városrészben, ahol a szokott módon négy helyszínen gyűjtik majd a lomokat a képviselők, és a Dunanett Nkft. munkatársai. Mezei Zsolt idén is nagy reményeket fűz a magát már-már közösségi eseménnyé kinövő akcióhoz.

Az hétvégi start kapcsán Mezei Zsolt hangsúlyozta, most újdonság lesz, hogy a mind a négy kihelyezett konténernél gyűjtik majd az elektronikai hulladékot is.

Reggel 8, és délután 3 óra között a Római városrészben négy helyszínen találhatók konténerek:

  • Domanovszky tér (nagy parkoló)
  • Fáy András utca (nagy parkoló)       
  • Apáczai Csere János utca 1.
  • Martinovics és a Római sarka (szelektív sziget mellett)

Mezei Zsolt hozzátette, fontos tudnivaló, hogy a konténerekbe továbbra is csak lomok kerülhetnek: bútorok, dobozok, megunt használati tárgyak. Felújításból, építkezésből megmaradt hulladékot és törmeléket nem lehet a konténerbe helyezni. Azt is meg kell jegyezni, hogy idén már az elektronikai hulladékgyűjtéskor nem fogadják be a képcsöves tévéket, hiszen ezek a jogszabály alapján veszélyes hulladéknak minősülnek.

A tervek szerint az akció március 19-én a Béke II. városrészben, március 26-án  a Béke I-III városrészben illetve a kertvárosban, április 9-én az újtelepi Öko-napon, április 23-án a Technikum I-ben, majd május 14-én a Technikum II-ben folytatódik.

Korábban kezdődik a lomtalanítási szezon Dunaújvárosban

  • Létrehozva: 2022. március 3.