fő tartalom

A Béke városrész szebbé tétele a cél - már lehet pályázni

Hírkép: A Béke városrész szebbé tétele a cél - már lehet pályázni

A Dunaújvárosi Közbiztonsági Alapítvány munkatársai alkotói pályázatot hirdetnek  általános- és középiskolás diákok részére. Az április 29-ig beérkező alkotásokat a Széchenyi István Gimnáziumban értékelik, illetve állítják ki, a győztes alkotások Dunaújváros közterületeire is kikerülnek.

 

Dunaújvárost egy tágas, zöld szép városnak tervezték. Szinte az első pillanattól kezdve megjelentek a városban a művészek, akik tovább színesítették a várost. Az utcákat számos képzőművészeti alkotás díszíti, legyen szó akár szobrokról, vagy falra festett alkotásokról.

Mint arról Orosz Csaba önkormányzati képviselő beszámolt, több megkeresés is érkezett hozzá az elmúlt időszakban a városlakók részéről azzal kapcsolatban, hogy a Béke városrészben található közműalagutak szellőzőit valahogyan szebbé kéne tenni. Ennek apropóján a képviselő Rohonczi István képzőművésszel közösen "Lélekvirágok kocka állatok" címmel egy pályázatot dolgozott ki, amely végén közösen festenék ki a közműalagutak szellőzőit.

 

A Béke városrész szebbé tétele a cél - már lehet pályázni

 

A közös festésre a pályázat lezárása és értékelése után kerül majd sor: a Széchenyi István Gimnáziumba kell eljuttatni az általános- és középiskolás diákok által készített alkotásokat A4-es, vagy A3-as méretben április 29-ig. A beérkezett rajzokat, festményeket, kollázsokat, digitális képeket az oktatási intézmény Szivacs Galériájában állítják ki május 10-én, és a legjobb alkotások inspirációja alapján festik majd le az említett szellőzőket.

Orosz Csaba ennek apropóján hangsúlyozta, a kezdeményezés egy kiváló közösségi eseménnyé nőheti ki magát, hiszen ezeket a rozsdaette vasszerkezeteket festés előtt csiszolni, kezelni kell, így valójában mindenki kiveszi majd a részét a közös munkából.

  • Létrehozva: 2022. március 7.