fő tartalom

A kulturális és turisztikai élet újabb bázisa lehet a felújított „Remix”

Hírkép: A kulturális és turisztikai élet újabb bázisa lehet a felújított „Remix”

Örömteli eseményekről számolt be egy sajtótájékoztató részeként Pintér Tamás polgármester, és Kálló Gergely, térségünk országgyűlési képviselője. Sok városlakó és környékbeli örömére elkészült a felújított „Remix” épülete a Szalki-szigeten. Sok városlakó emlékezetében a Remix rendezvényközpont az igazi nosztalgikus emlékek gyűjtőháza. Az épület felújítása a Modern Városok Program részeként mintegy 584 millió forintból valósult meg.

Az újjáéledt nosztalgia

A felújított épületet a napokban adta át Pintér Tamás polgármester és Kálló Gergely térségünk országgyűlési képviselője. A polgármester felidézte, rendkívül sok városlakó járt ide szórakozni a régi „Remixbe”, így fontos célkitűzés volt, hogy az épület újra megfelelő állapotba kerüljön. Mint azt elmondta, az épület az adottságaiból adódóan egy újabb rendezvényközpontja lehet a településnek, amely nem csak a helyi és térségi szórakozni vágyókat, hanem a turistákat is Dunaújvárosba csalogathatja. A szabadstrand közelsége és a festői környezet már önmagában is megadja erre a lehetőséget.

 

A kulturális és turisztikai élet újabb bázisa lehet a felújított „Remix”

 

Modern megoldásokkal

A beruházás kapcsán Kálló Gergely azt mondta, a DVG Zrt. szakemberei által az épület teljeskörű felújításon esett át. A modern beltér az emeleten saját konyhával (és étteremnek alkalmas helyiséggel), kiülős terasszal várja a látogatókat, míg a földszinten két saját bejáratú büfének is lett helye. A létesítményhez tartozik még továbbá két homokos sportpálya is, egy száz fős nézőtér, valamint teljesen felszerelt vizesblokk, öltöző, és orvosi szoba is. Az épület emellett természetesen akadálymentesített. Bár az épületen pont az idő vasfoga és az árvizek fogtak ki, a felújítás során rendkívül nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a létesítmény megfelelő védelme megvalósuljon.

 

A kulturális és turisztikai élet újabb bázisa lehet a felújított „Remix”

 

 

A kulturális és turisztikai élet újabb bázisa lehet a felújított „Remix”

 

 

Igazi élmények helyben

Pintér Tamás polgármester kiemelte, a „Remix” most arra vár, hogy egy pályázati kiírást követően egy üzemeltető felkarolja a helyet, és újra a turisztikai élet bázisává tegye. Hangsúlyozta, csak körbe kell nézni a területen, és látható, hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy igazi színvonalas rendezvényközpont lehessen. A sportolási lehetőségek mellett adott a szabadstrand, az étterem üzemeltetési lehetőség, és maga a helyszín: tökéletes Duna-parti kikapcsolódás akár a városlakók számára is.

A leendő üzemeltető kapcsán a polgármester azt mondta, reményei szerint egy olyan vállalkozó karolja majd fel a projektet, aki hosszútávon a régi emlékeket figyelembe véve akar megvalósítani egy olyan projektet, ami a „Remix régi fényét” idézi majd meg a vendégek számára. Az épület üzemeltetésére hamarosan a DVG Zrt. ír ki pályázatot - erről hamarosan ők adnak bővebb tájékoztatást.

 

A kulturális és turisztikai élet újabb bázisa lehet a felújított „Remix”

  • Létrehozva: 2022. március 26.