fő tartalom

Magyar Györgyné „Kati néni” kiváló dolgozóként ment nyugdíjba

Hírkép: Magyar Györgyné „Kati néni” kiváló dolgozóként ment nyugdíjba

95. születésnapját ünneplő szépkorút köszöntött az önkormányzat nevében Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő. Magyar Györgyné „Kati néni” otthonában fogadta a jókívánságokat. A 95 éves Kati néni igencsak gazdag életutat tudhat magáénak.

 

Magyar Györgyné ”Kati néni” 1926-ban született Adonyban. Nyolc testvérével együtt gyermekkorát is itt töltötte. Míg édesanyja háztartásbeli, édesapja cipész volt.  

1946-ban férjhez ment, majd két lánya született. Munkával töltött évei igencsak tevékenyen teltek. Alapító tagja volt az adonyi TSZ-nek, ahol pénztárosként dolgozott, végül innen is ment nyugdíjba kiváló termelőszövetkezeti kitüntetéssel, amelynek azóta is büszke tulajdonosa. Később a nyugdíj mellett portásként dolgozott tovább a TSZ-nél. Ott jártunkkor szívesen nosztalgiázott az itt töltött időszakáról.

A munka mellett azonban szívügyének tekintette a Vöröskereszt munkásságát – a szervezet aktív tagjaként egyebek mellett például a véradások szervezésében is részt vett, tevékenységéért bronz, ezüst és arany fokozatú elismerést is kapott.

 

Magyar Györgyné „Kati néni” kiváló dolgozóként ment nyugdíjba

 

Magyar Györgyné „Kati néni” kiváló dolgozóként ment nyugdíjba

 

2009-ben költözött Dunaújvárosba egyik lányához. „Kati néni” azt mondta: bár Adonyban töltötte élete nagy részét, megszerette Dunaújvárost. Imád olvasni, televíziót nézni és az erkélyen üldögélni, nézelődni kis rádiója és az elmaradhatatlan légycsapója nélkül.

– Imádom a sportot nézni. Nagy kedvencem a Forma1, azon belül is Hamilton, a foci, a kézilabda – mindent megnézek.

Három unokája, nyolc dédunokája és három ükunokája született, akik gyakran látogatják.

 

Magyar Györgyné „Kati néni” kiváló dolgozóként ment nyugdíjba

  • Létrehozva: 2022. március 30.