fő tartalom

A dunaújvárosiak ismét segítettek – ezúttal a Rudas Alapítványnak

Hírkép: A dunaújvárosiak ismét segítettek – ezúttal a Rudas Alapítványnak

A január 01-től március 31-ig tartó időszakban összesen 8336 darab Dunaújváros Kenyere fogyott - ez 416 800 Ft összegyűlt adományt jelent a Rudas Közgazdasági Iskola Alapítványának. Az összeget Pintér Tamás polgármester ezúttal is 500 ezer forintra kerekítette, majd bejelentette a következő kedvezményezettet.

Mint azt a Rudas Alapítvány képviselői az akció sajtótájékoztatóján elmondták: egyebek mellett az iskola ágazati képzésének bővítésére, és a tehetséggondozásra fordítják majd az összeget, amelyet Pintér Tamás polgármester 500 ezer forintra kerekített.

–  A sport ágazaton az edzésprogramok eszköz állományát bővítjük, vagy a gazdálkodás-menedzsment szakon irodai, ügyviteli kellékeket szerzünk be. Az informatika ágazatosok pedig a legó robot készletüket tudják bővíteni – mondta Nagyné Fauszt Csilla, a Rudas Iskola nevelési igazgatóhelyettese.

Pintér Tamás köszönetet mondott a Széchenyi Pékségnek, akik a Dunaújváros Kenyere akción kívül is folyamatosan jótékonykodnak: az elmúlt hetekben a Dunaújvárosban elszállásolt ukrán menekültek ellátásában is folyamatosan oroszlánrészt vállalnak.

A polgármester bejelentette, hogy a következő negyedévben a városlakók minden megvásárolt Dunaújváros kenyere után 50 forinttal a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesületet támogatják, akik a Segítségnyújtás Ukrajna Gyűjtőpont Dunaújváros csoporttal karöltve erőn felül segítik a háborús menekültek mindennapi ellátását, hiszen az adománygyűjtés szervezése mellett azok eljuttatását is folyamatosan koordinálják.

­ – A Pentele ÖTE egy olyan szervezet, akiket az elmúlt időszakban még inkább megismerhetett Dunaújváros lakossága, hiszen ők azok,  akik segítik a háborús menekülteket. Mindennapos feladatot ad számukra ez a rendkívül nagy kihívás. Tiszteletre méltó erővel és lelkesedéssel segítik az ideérkezőket. A dunaújvárosiaknak pedig  köszönöm, hogy eljuttatják az adományokat az egyesületnek. – tette hozzá a polgármester.

Orosz Csaba, a Pentele ÖTE elnöke mint mondta: minden adomány jó helyre kerül, különösen ezekben az időkben.

– Most plusz feladatunk is van, a hét minden napján segítséget nyújtunk, most már nem csak a helyi rászorulóknak, hanem a városunkba érkezett menekülteknek is.

A dunaújvárosiak ismét segítettek – ezúttal a Rudas Alapítványnak

Butty Andrea, a csoport koordinátora részletesen beszámolt róla, hogy milyen sok felajánlást kaptak az elmúlt hetekben a városlakóktól, amit válogatás után a megfelelő helyre juttattak el. A munkát folytatják, jelenleg is több tucat doboz van a raktáraikban, amelyeket el fognak juttatni a megfelelő helyre.

– A csoportunk folyamatosan dolgozik és működik, hála az önkénteseinknek és a Pentele ÖTE csapatának, akik biztosítják ezt a gyűjtőpontot, ahol logisztikailag tökéletesen tudjuk tárolni, válogatni és gyűjteni az adományokat. Ez egy fantasztikus összefogás. Hálásak vagyunk.

Az akció tehát folytatódik: a következő hónapokban a vevők minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal a Pentele ÖTE-t támogatják.

A dunaújvárosiak ismét segítettek – ezúttal a Rudas Alapítványnak

  • Létrehozva: 2022. április 4.