fő tartalom

Április 9-én a kilencedik ÖKO NAP lesz az Újtelepen

Hírkép: Április 9-én a kilencedik ÖKO NAP lesz az Újtelepen

Tavasszal is benépesül a volt Újtelepi iskola udvara – április 9-én kilencedik alkalommal. A Városvédők Újtelepért Egyesület főszervezésében műszaki, fém- és lomhulladék gyűjtés is lesz a városrészben – mindez változatos programokkal teli családi nap részeként.

 

 

Véradás,ingyenes szűrővizsgálat, kézműves vásár és BikeSafe akció is várja az Újtelepre érkezőket április 9-én (szombaton) délelőtt 8.00 és 14.00 óra között a volt Újtelepi iskolánál az idén már 9. alkalommal megrendezett ÖKO NAPON.  A már megszokott műszaki – és fémhulladék gyűjtése mellett lomtalanításra is lesz lehetőség. A lakók megszabadulhatnak egyebek mellett például már nem használt bútoraiktól vagy szőnyegeiktől is.

– Célunk elsősorban az,  hogy minden hulladék legálisan a megfelelő helyre kerüljön, ne az erdőkben kössön ki a környezetünket szennyezve. Az Újtelepi ÖKO nap célja immár 9. alkalommal a környezetvédelem, az életmentés, egészségünk és értékeink megóvása is. Mindez egy családi nap köré szervezve, hiszen kicsik és nagyok is megtalálhatják a kedvükre való programot. – mondta Nyári Ica, az egyesület alelnöke.

 

Április 9-én a kilencedik ÖKO NAP lesz az Újtelepen

Április 9-én a kilencedik ÖKO NAP lesz az Újtelepen

 

Hozzátette: a Magyar Vöröskereszttel közös szervezésben 10.00-14.00 óráig véradáson vehetnek részt, valamint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának jóvoltából a kerékpárokat  is regisztrálhatják az ún. BikeSafe akció részeként: a kerékpárok  nyilvántartásba vétele lehetővé teszi, hogy lopás esetén a jármű mielőbb visszakerüljön tulajdonosához.

Mindeközben, aki megéhezik, helyben készült, frissen sütött kürtőskalácsot kóstolhat, a gyerekek örömére pedig a Dunanett Kft.  jóvoltából idén is lesz egy kukásautó, amibe bele lehet majd ülni.

Fontos! BEHAJTÁS: a Kölcsey Ferenc és a Móricz Zsigmond utca felöl, KIHAJTÁS: a Móra Ferenc és Rákóczi Ferenc utca felé. További részletek az egyesület Facebook oldalán.

 

 

 

  • Létrehozva: 2022. április 5.