fő tartalom

Fennállásának 30. évfordulója alkalmából MIKRO Fesztivállal örvendezteti meg közönségét a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza!

Hírkép: Fennállásának 30. évfordulója alkalmából MIKRO Fesztivállal örvendezteti meg közönségét a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza!

Hagyományteremtő szándékkal hívják életre a MIKRO Fesztivál programját 2022. június 5. és 12. között. Az egyhetes fesztivál részeként, a folyamatosan változó, sok problémával küzdő, de mégis élő és lüktető színházi kultúra jeles alkotásait látjuk vendégül Dunaújvárosban.

A Bartók színpadain, sűrített formában mutatják meg a város és a régió közönségének az általunk kiemelkedőnek tartott „mikro” produkciókat: monodrámákat, stúdió előadásokat.

A fesztivál célja, hogy az alkotónak és befogadónak is egyaránt a találkozás örömét és élményét adja majd. Olyan valós és szellemi eseménnyé váljon idővel, ahol önfeledten lehet eszmét cserélni, ha kell vitázni, szórakozni, de mindenekelőtt együtt lenni és ünnepelni. Ünnepelni a színházat és ezáltal kicsit talán jobban megismerni egymást és önmagunkat.

A kínálat színháztermi és stúdióelőadásokat is tartalmaz, az ország minden pontjáról érkeznek társulatok, többek között a Trojka Színházi Társulás előadásában láthatják az érdeklődőt az Anna Kareninát Gryllus Dorka főszereplésével, Grecskó Krisztián Vera című regényének színpadi átdolgozását a Kőszegi Várszínház társulatának előadásában.

A bemutatott darabok műfajilag is számos lehetőséget tartogatnak, többek között monodrámát, vígjátékot, regény átiratokat, vagy éppen zenés stand-up-ot, a LIAison-t, Pokorny Lia előadásában.

A teljes programfüzet az alábbi linken érhető el: https://bit.ly/fesztivalmusorfuzet

 

Program dátum: 
2022. jún. 05.2022. jún. 12.
  • Frissítve: 2022. június 9.
  • Létrehozva: 2022. május 12.