fő tartalom

Június 1-ig igényelhető a nyári szünidei étkeztetés

Hírkép: Június 1-ig igényelhető a nyári szünidei étkeztetés

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is  ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a szülő, vagy más törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű:

  • általános- és középiskolás kiskorú gyermekek részére a nyári szünet időtartamára eső 55 munkanapra (2022. június 16-tól augusztus 31-ig),
  • illetve az óvodás, bölcsődés gyermekek részére 23 munkanapra (2022. augusztus 1-től augusztus 31-ig). Utóbbi azzal a feltétellel, hogy ezen időszak alatt az ügyeletes óvodai és bölcsődei ellátást nem veszik igénybe.

A szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét a szülő vagy törvényes képviselő kérelme benyújtásakor. (Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult-e, illetve hátrányos helyzetű vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek-e.)

Az ingyenes nyári szünidei étkezés igénybevételének lehetőségéről Dunaújváros Megyei Jogú Város Jegyzője - a nyilvántartás alapján - írásban tájékoztatta az ingyenes étkezésre jogosult gyermekek törvényes képviselőjét.

A nyári szünet idejére az ingyenes étkeztetést kiskorú gyermekek törvényes képviselői kérhetik.

 

Amennyiben a szülő vagy más törvényes képviselő a szünidei gyermekétkeztetést a nyári szünet ideje alatt igénybe kívánja venni gyermeke részére, úgy a nyilatkozatot kitöltve kell behoznia vagy beküldenie a Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályra, a 2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. fsz. 5. irodába, 2022. június 1.ig.

 

A nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igénylik az ingyenes étkeztetést.

A nyilatkozat megtalálható a www.dunaujvaros.hu honlapon a "NYOMTATVÁNYOK"- menüben a Szociális Osztály fül alatt, valamint csatoltuk a hír mellékletében!

További információ, ügyintézés:

Ügyfélfogadási idő:

Hétfőn: 8-12; 13-16 óráig,

Szerdán: 8-12, 13-16 óráig,

Pénteken: 8-12 óráig.

 

Ügyintéző: Rodek Andrea

Telefon: (25) 544-164

 

Az étkeztetés helyszíne:

CAMPUS ÉTTEREM

2400 Dunaújváros,Dózsa György út 33.

 

Az ebédet a helyszínen, kizárólag a jogosult gyermekek, helyben fogyaszthatják el az ebédjegy felmutatásával. Az ebédjegyeket az étkeztetés megkezdése előtt a kérelmezők a megadott időpontban a Szociális Osztályon vehetik át. A gyermek betegsége esetén az ebéd ételhordóban történő elvitelére is lehetőség van a szülő vagy más törvényes képviselő által. Akadályoztatás esetén a szülő vagy más törvényes képviselő által megbízott személy számára az étel elvitele írásbeli meghatalmazás alapján lehetséges.

A Nyilatkozatot azoknak is be kell ismételten nyújtaniuk, akik 2022. március hónapban már behozták azt a hivatalba!

  • Létrehozva: 2022. május 24.