fő tartalom

Folytatódott a „Rajta, Újváros!” Egyesület virágos városcsinosítási akciója!

Hírkép: Folytatódott a „Rajta, Újváros!” Egyesület virágos városcsinosítási akciója!

Sokan kértek, sokan kaptak, volt képviselő, aki kipótolta a kontingenst, és minden megkérdezett pozitív tapasztalatokról számolt be: idén is nagy sikert aratott a „Rajta, Újváros!” Egyesület közösségi kezdeményezése, amely során több mint kétezer egynyári virág talált gazdára városszerte, hogy a köztereket és közintézményeket ékítsék.

Az akció kezdeményezői nem változtattak az elmúlt évek bevált receptjén: a „Rajta, Újváros!” Egyesület képviselők saját körzetükben felmérték az igényeket, majd el is juttatták a növényeket a városrészek érdeklődő lakóihoz, közösségeihez.

A kapott virágok ápolásáról, gondozásáról természetesen már a lakók, illetve a közintézmények közösségei gondoskodnak – az akció bevallott, sőt deklarált fontos célja a helyi mikroközösségek erősítése is! 

 

Folytatódott a „Rajta, Újváros!” Egyesület virágos városcsinosítási akciója!

 

Raduka Zsuzsanna 

Az 5-ös választókörzet képviselője több fórumon, köztük a körzet közösségi csoportjában hirdette az eseményt, és nagy örömmel tapasztalta, hogy az elmúlt évek „törzsgárdája” mellett új csatlakozók is jelentkeztek:

– Került virág a Szórád Márton úti „csokiszigetre”, az Útkeresés Segítő Szolgálat Bartók Béla utcai központjába és a Sándor Frigyes Zeneiskolához, de a Gábor Dénes utcából is volt jelentkező, és a butiksor is kapott a növényekből. Nagy örömmel fogadták mindenütt, a visszajelzések szerint szépül a környék – az ott lakók és az arra sétálók örömére. Sokan jelezték, hogy várják a folytatást, és már most több megkeresést kaptam, hogy jövőre jelentkeznének az akcióra! 

 

Folytatódott a „Rajta, Újváros!” Egyesület virágos városcsinosítási akciója!

 

Szántó Péter

Mindenütt örömmel fogadták a virágokat, hangsúlyozta érdeklődésünkre az 1-es körzet képviselője. Szántó Péter azt is elárulta, hogy egy plusz körre és a kapott kontingens kiegészítésére is szükség volt az igények túlcsordulása miatt:

– Sokan várták a kezdeményezést, és nagyon hálásak voltak – többen még írásban is megköszönték, hogy ebben az évben is volt ilyen virágos akciója az önkormányzatnak. A körzetemben összesen 11 helyszínen volt virágosztás a múlt hét derekán – jutott virág a Petőfi ligetbe és a Gagarin térre, a Jászai Mari térre, a Barátság útra, emellett a Május 1. utca és a Dunasor több helyszínére is. Itt még az is előfordult, hogy éppen elfogyott a virág, amikor jelentkezett egy lakó, hogy ő is szívesen gondozna néhány tövet – elszaladtam, beszereztem, nagyon örült neki! Mindenképpen várják a folytatást, és remélem, még lesz lehetőség hasonló városcsinosító akcióra!

 

Dr. Székely Károly 

Összesen 15 helyre vitt virágot a 8-as körzet önkormányzati képviselője – mint dr. Székely Károly is hangsúlyozta, egybehangzóan pozitív visszajelzéseket tapasztalt:
– Nagyon kedvesen és nagy szeretettel fogadták a körzet lakói a kezdeményezést, van, aki már meg is osztotta a kiültetett virágok képeit a nagy közösségi portálon. Sok virág került a Béke II. városrészbe, a Lajos király körútra és az Alkotás utca lakói is örömmel kapcsolódtak be az akcióba. Sikert aratott a kezdeményezés az Erdősoron és a Kertvárosban is. Sokan érdeklődtek a folytatást illetően is – a tapasztalatok szerint egyértelmű, hogy várják a folytatást!

 

Folytatódott a „Rajta, Újváros!” Egyesület virágos városcsinosítási akciója!

 

Szükség van ezekre az akciókra – a virágos városért és a közösségekért egyaránt!

Főszerepet vállalt az előkészületek terén, ráadásul a 7-es választókörzet mellett a 2-es körzetben is kivette a részét a virágosztásból Mezei Zsolt általános határkörű alpolgármester. Mint azt  érdeklődésére elárulta, több mint kétezer tő egynyári növény kiosztásáról gondoskodtak a képviselők. Mezei Zsolt hangsúlyozta, egyfelől a tiszta, rendezett, szép, virágos Dunaújvárosért fontos az akció, ugyanakkor a közösségépítés terén is lényeges egy-egy ilyen kezdeményezés:
– Egyre többen kapcsolódnak be, egyre pozitívabbak a tapasztalatok, és egyre több kis közösség vállal szerepet egy-egy kis ágyás gondozásában. Öröm nézni ezeket a kis virágos szigeteket, és öröm megtapasztalni, hogy milyen sokan gondozzák a virágokat. A közterület – mindenkié, közös kincsünk; és köszönet jár mindenkinek, aki szerepet vállalt és vállal a virágosításban!

 

Folytatódott a „Rajta, Újváros!” Egyesület virágos városcsinosítási akciója!

  • Létrehozva: 2022. május 30.