fő tartalom

101 évesen is a kert élteti

Hírkép: 101 évesen is a kert élteti

Újabb szépkorút köszöntött az önkormányzat – ezúttal Tóth Gyula ünnepelte 101. születésnapját. A jeles alkalomból Pintér Tamás köszöntötte otthonában.

Tóth Gyula 1921. július 15-én a Dráva határ szélén, Bakicson született és itt is nőtt fel öccsével együtt. 1954-ben érkezett Dunaújvárosba, és azóta is itt él.

Városunkban elsőként az építőiparban helyezkedett el: segédmunkásként kezdte, majd brigádvezetőként folytatta.

A szállítási osztályra kerültem, itt 2 hónapig voltam segédmunkás, majd brigádvezető lettem a városépítésben. Akkor építettük a Május 1., és az Építők utcát, és én oda szállítottam ki az embereket és az építési anyagokat – emlékszik vissza Gyula bácsi.

101 évesen is a kert élteti

Az építőipari évek után elvégzett egy tanfolyamot, majd a Vasműben helyezkedett el, azon belül is az oxigén gyárban dolgozott 28 évet, turbina gépészként.

A Vasműből mentem nyugdíjba 28 év után. Elsőként gépkezelő, majd turbinagépész voltam a vasgyárban, de a nyugdíj után sem hagytam abba a munkát: az Ingatlankezelő Vállalatnál biztonsági őrként dolgoztam, és a mezőgazdaságban is mindösszesen 9 évet. Azt mondhatom, hogy az életemből 70 évet munkával töltöttem.

A mezőgazdaság szeretete a mai napig megmaradt, hiszen Gyula bácsi 101 évesen is gondozza a kertjét.

Nem tudom, hogy van-e Dunaújvárosban ilyen idős, de, aki így bírja a kertet, mint én 101 évesen, olyan biztos nincs. 101 éves vagyok, de én még mindig megtermelek mindent. Paradicsom, paprika, uborka, répa – van mindenem. A kertem tart életben.

101 évesen is a kert élteti

Gyula bácsit 101. születésnapja alkalmából Pintér Tamás polgármester látogatta meg otthonában, és kívánt további jó egészséget a szépkorú polgárnak, aki rendkívül jó kedélyű. Két gyermek, négy unoka és öt dédunoka örvendezteti meg a mindennapokban.

  • Létrehozva: 2022. július 19.