fő tartalom

Hazatértek az Eb-hősök

Hírkép: Hazatértek az Eb-hősök

Rengeteg élménnyel, egy Európa-bajnoki címmel, valamint a csapatversenyben elért hetedik hellyel tértek haza Münchenből az Európa-bajnokságon kiválóan szereplő dunaújvárosi tornászok, akiket a DKSE torna szakosztályának vezetői és versenyzői mellett városunk vezetése is köszöntött a tornacsarnokban hétfőn.

Örömkönnyek, szép szavak

A hazaérkező kiválóságok meghatottan, de természetesen óriási örömmel fogadták az őket váró tapsvihart, amely után Tóth Andrea szakosztály elnök köszöntötte az ugrásban Európa-bajnok Kovács Zsófiát, a csapatversenyben hetedik helyezett válogatott további tagjait, Makovits Mirtillt és Mayer Grétát, illetve az ifik mezőnyében legeredményesebb magyarként szereplő Czifra Bettina Lilit, valamint Trenka Jánost, a DKSE tornászainak vezetőedzőjét.

A rövid köszöntő után megcsodálhattuk Zsófi aranyat érő ugrásait a szerenkénti döntőből, majd Mátyás Gábor, a DKSE elnöke, valamint Barta Endre alpolgármester méltatta a kontinensviadalon remekül szereplő dunaújvárosi versenyzőket, illetve a DKSE tornászainál folyó minőségi szakmai munkát, kiemelve, milyen sokat jelent az egyesületnek és a városnak is az a rengeteg siker, melyeket a dunaújvárosi versenyzők szállítanak a női szakág hazai és nemzetközi versenyein.

 

Hazatértek az Eb-hősök

 

 

– Természetesen óriási öröm számunkra, hogy ismét egy fantasztikus eredmény után köszönthetjük tornászainkat, s bízom abban, hogy az őszi világbajnokság után is lesz lehetőségünk erre, az biztos, hogy a mostani eredményekkel tovább öregbítették az egyesület és városunk hírnevét.

Fantasztikus közösségről van itt szó, egy hétvégi csodás eredmény után már hétfőn itt van mindenki a csarnokban, s együtt örülnek társaik sikerének. Igazi család alakult ki itt a tornászoknál, nem véletlenül beszéltek erről a szülők is. Azért örülnek annak, hogy ide járnak gyermekeik, mert az az egység, amit ők képviselnek, az élet minden területén kiemelkedő – fogalmazott Barta Endre alpolgármester.

– Nagyon jól éreztem magam Münchenben! Felemásak az érzéseim az aranyérem ellenére is, de a csapatunk nagyon egyben volt, nagyon szurkoltunk egymásnak, s a rontások ellenére is felszabadultan versenyeztünk. Engem az utolsó nap dobott fel igazán, tényleg mindenki kijött nekem szurkolni, nagyon jó volt hallani őket, hatalmas élmény volt.

A szerdöntők előtt persze volt bennem egy kis izgalom, az sem segített, hogy ketten éppen előttem sérültek meg, de szerencsére ezt ki tudtam zárni, magamra koncentráltam, s végül két szép ugrást is be tudtam mutatni. Így visszanézve az ugrásokat, pontszám tekintetében rendben voltak – lehet persze még javítani őket, ráadásul a második ugrásomat szeretném tovább erősíteni.

Most kapunk egy hét pihenőt, próbálunk feltöltődni, aztán kezdjük is a felkészülést a világbajnokságra  mondta – Kovács Zsófia.

 

 

Hazatértek az Eb-hősök

 

 

 

  • Létrehozva: 2022. augusztus 16.