fő tartalom

Színes ünnepi forgatag kerekedett augusztus 20-án a Szalki-szigeten

Hírkép: Színes ünnepi forgatag kerekedett augusztus 20-án a Szalki-szigeten

Változatos és gazdag kínálat kényeztette az önkormányzati augusztális résztvevőit, ráadásul a reggeli eső után az időjárás is kegyeibe fogadta az ünneplőket a Szalki-szigeten augusztus 20-án.  A közönség láthatóan elégedett volt a felhozatallal – nap közben elsősorban a családi események köre, később a Parázs-Varázs, majd este Majka és csapata bulija vonzott rengeteg vendéget.

A színpadi programok sorát a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes produkciója nyitotta – az idén 70. születésnapját ünneplő, jubileumi programok sokaságával a közönség elé lépő csapat ezúttal is remek összeállítással jelentkezett –, majd a sok eső nyomán Noé bárkájára reflektált köszöntőjében Pintér Tamás polgármester.

A Szent István-i örökség részeként a hit és a remény fontosságát hangsúlyozta, a jelen és főként a közeljövő kapcsán említve a megszorításokat és az infláció fenyegetését is.
Az egyházak képviselőinek áldása és az ünnepi kenyérszelés előtt a polgármester szintén szimbolikus párhuzamként említette, hogy amint a kenyér a test, úgy a hit a lélek tápláléka, ugyanakkor azt is kiemelte, hogy az ország születésnapján szükség van a mostanihoz hasonló, a közösséget összekovácsoló eseményekre.

Pintér Tamás szerint a gazdag kínálat mellett az is büszkeségre adott okot, hogy a programok sorában több dunaújvárosi szereplő, formáció is közönség elé léphetett.

Míg baráti társaságok tucatjai sütögettek a Parázs-Varázson, addig a színpadi történésekre is érdemes volt odafigyelni: előbb a Kállay-Saunders Band igényes bemutatója, majd – a nap fő attrakciójaként tényleg ezres nagyságrendű tömeget vonzó – Majka-koncert adott tökéletes zenei körítést a falatozáshoz. Összességében remek, tömeges jelenléttel koronázott, változatos és gazdag augusztális kerekedett – éjszakába nyúló sokadalommal.

 

Az esemény galériáját itt tekinthetik meg: https://dunaujvaros.hu/parazs_varazs_2022

(fotók: Végh Zoltán)

 

Színes ünnepi forgatag kerekedett augusztus 20-án a Szalki-szigeten

Színes ünnepi forgatag kerekedett augusztus 20-án a Szalki-szigeten

  • Létrehozva: 2022. augusztus 29.