fő tartalom

Ketten ünnepelték 90. születésnapjukat

Hírkép: Ketten ünnepelték 90. születésnapjukat

Légrádi Vince Gyuláné „Marika” és Beck Józsefné „Erzsike” a hónap születésnaposai, akiket a város vezetése otthonukban látogatott meg.

A két 90 éves szépkorú családja körében fogadta a jókívánságokat.

Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő két helyszínre látogatott kedden délelőtt, ugyanis augusztusban ünnepelte 90. születésnapját két szép kort megélt polgár.  

Az egykor Dunaföldváron dajkaként dolgozó Légrádi Vince Gyuláné „Marika néni” a Dunasori Idősek Otthonában saját maga által hímezett ruhában, hatalmas mosollyal az arcán fogadta a városvezetés képviselőinek jókívánságait.

Az intézmény dolgozói mellett lánya, unokája és dédunokája is jelen voltak, akik citrom tortával lepték meg az ünnepeltet, aki többször is dalra fakadt, és boldog mosollyal gondolt vissza az elmúlt évtizedek történéseire. Mint mondta: szerinte a hosszú élet titka a család, a szeretet és az örök jókedv.

Marika néni igencsak beszédes, mint azt az intézmény dolgozói elmondták: kivétel nélkül mindenkihez van egy kedves szava, sokuknak énekel is, és mint mondták a jókedve ragadós.

Lánya szinte minden nap látogatja az intézmény falai között, és sokszor ő maga is édesanyja pozitív látásmódjából töltekezik. Marika néni személyisége Barta Endre alpolgármestert és Szántó Péter önkormányzati képviselőt is magával ragadta.

 

Ketten ünnepelték 90. születésnapjukat

 

Ketten ünnepelték 90. születésnapjukat

 

A másik szülinapi helyszín a Dózsa György úton volt, ahol is Beck Józsefné „Erzsi néni” volt az ünnepelt. Beck-néni neve sokaknak ismerős lehet, hiszen a Tésenyben született szépkorú 1975-ben került városunkba, és évtizedekig a radari sporttelepen dolgozott férjével együtt.

Míg Erzsi néni takarított, addig férje, Beck József pályadolgozó volt. Végül mindketten innen mentek nyugdíjba. Erzsi néni a látogatás során egyebek mellett azt is elmesélte, hogy 3 gyermekkel, 7 unokával, 9 dédunokával és 3 ükunokával büszkélkedhet.

Szabadidejében, ha teheti, minden vasárnap templomba jár; büszkén mutatta a Jézus élete című könyvet, amelyet ajándékba kapott a plébánostól, mert mint mondta: vasárnaponként mindig az elsők között érkezik a szentmisére.

Szomszédjaival is szívesen tartja a kapcsolatot; unokái és gyermekei gyakran látogatják.

Úgy véli: szellemi frissességének és hosszú életének titka, hogy sokat olvas, és mindig talál magának valami elfoglaltságot.

 

Ketten ünnepelték 90. születésnapjukat

 

Ketten ünnepelték 90. születésnapjukat

  • Létrehozva: 2022. augusztus 31.