fő tartalom

Indul az őszi lomtalanítás – a cél közös: tiszta Dunaújváros!

Hírkép: Indul az őszi lomtalanítás –  a cél közös: tiszta Dunaújváros!

Újabb helyszíneken folytatódik az új rendszerű társasházi lomtalanítási akció. Az őszi sorozat során összesen 7 alkalommal szabadulhatnak meg a városlakók a már feleslegessé vált, kidobásra ítélt, használaton kívüli tárgyaiktól.

Tavasszal 2332 köbméter lomtól tisztult meg a város.

2020 óta zajlik sikeresen az új rendszerű lomtalanítási akció, amely során szervezett keretek között, önkéntesek segítségével segít az önkormányzat a lakóknak a már nem használt, pincében álló kidobásra ítélt tárgyaknak, így például a régi bútordaraboknak, ruhaneműknek, könyveknek vagy gyerekjátékoknak az elszállításában. 

Szeptember 17-én szombaton, Újtelepen indul az őszi akciósorozat a már hagyománnyá vált Újtelepi ÖKO Napon, majd októbertől szinte heti rendszerességgel folytatódik – jelentette be Mezei Zsolt alpolgármester keddi sajtótájékoztatóján.

–   2020-ban átszerveztük a városszintű lomtalanítást. Véleményünk szerint, valamint a városlakók visszajelzései alapján is bevált ez az új rendszer. Az elmúlt két és fél évben összesen mintegy 10 ezer köbméter lomtól tisztítottuk meg Dunaújvárost, közös erővel.

Idén, a tavaszi akció során 2332 köbméter használaton kívüli tárgy gyűlt össze; az előttünk álló időszakban folytatjuk: szeptember 17-én, szombaton az Újtelepi ÖKO Napon indul az őszi sorozatunk.

Az alpolgármester kiemelte: a helyszíneken ezúttal is jelen lesznek a Rajta Újváros! Egyesület képviselői, az önkéntesek, a polgárőrök, hogy segítsék a városlakókat.

– Az őszi nagy lomtalanítás során is vállaljuk azt, hogy segítünk, hiszen pontosan tudjuk, hogy mennyire nehéz egy idős, egyedülálló embernek akár egy szekrénytől, ágytól megszabadulnia. Ugyanakkor egy-egy ilyen alkalom során a lakók megbeszélhetik körzetük képviselőjével a város ügyes-bajos dolgait.  Mi készen állunk, és, ha úgy folytatjuk, ahogyan eddig, akkor ismét egy sikeres szezont zárunk, ugyanis közös a cél: tiszta Dunaújváros!

Mezei Zsolt hozzátette még, hogy a lomtalanítások alkalmával elektronikai hulladék is leadható. A helyszínekről, és a pontos időpontokról alább tájékozódhatnak:

 

Indul az őszi lomtalanítás –  a cél közös: tiszta Dunaújváros! 

 

Indul az őszi lomtalanítás –  a cél közös: tiszta Dunaújváros!

 

 

  • Létrehozva: 2022. szeptember 7.