Jelenlegi hely
Szorgos kezek sütögettek a Móriczban
Október 16-a Kenyér Világnapja – ehhez kapcsolódóan a Széchenyi Pékség egy délelőtt erejéig a Móricz Zsigmond Általános Iskolába helyezte át alkalmi pékműhelyét, ahol aztán a gyereksereggel közösen finomabbnál finomabb pékárut készültek. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is ellátogatott, és részt vett a kenyérsütés folyamatában.
A Széchenyi Pékség munkatársai a Kenyér Világnapjához kapcsolódóan kitelepültek a Móricz Zsigmond Általános Iskolába, ahol Róka Sándor kereskedelmi vezetőnek köszönhetően a kisgyermekek megismerték a kenyér hozzávalóit, alapanyagait, megkóstolhatták a felhasznált fűszereket, kézbe vehették a 12 órás kovászt és az élesztőt is.
Ezt követően a kelt tészta került a fókuszba. A kenyérsütés folyamatába Pintér Tamás polgármester is csatlakozott, aki Horváthné Ottinger Hajnalkával, a Móricz Zsigmond Általános Iskola intézményvezetőjével közösen Dunaújváros kenyerét készítette el. A polgármester mint mondta: ez egy kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a pékek nélkülözhetetlen munkájára, és ez az esemény kapcsolódik az országban is egyedülálló Dunaújváros Kenyere programhoz.
– Kedves meghívás ez nekem, hiszen mindig örömmel térek vissza a Móricz suliba, ugyanis egykor én is Móriczos kisdiák voltam. A Széchenyi Pékségnek köszönhetően itt a gyerekek megismerhették a kenyérsütés szépségét, hogy milyen étel a kenyér, milyen alapanyagokból áll össze.
Bízok abban, hogy a Dunaújváros Kenyere programot figyelemmel kísérik a dunaújvárosi lakosok, hiszen minden negyedévben nemes kezdeményezés ez, amely kapcsán más-más szervezetet, intézményt támogatunk.
Mint azt Róka Sándor elmondta: már hetekkel ezelőtt készültek erre az alkalomra. A gyerekeket is bevonták a készülődésbe, hogy milyen terméket készítsenek: pogácsa, perec és kifli közül lehetett választani. A perec győzedelmeskedett, amelyeket magvakkal ízesítettek, majd az elkészült finomságok már mentek is sütőbe.