fő tartalom

Ezúttal kilenc tonna ment a szemétbe - szombaton folytatódik a lomtalanítás

Hírkép: Ezúttal kilenc tonna ment a szemétbe - szombaton folytatódik a lomtalanítás

Minden egyes lomtalanítás során egy kicsit fellélegezhet a város és minden bizonnyal azok a városlakók is, akik ily módon meg tudtak szabadulni az esetleg évek óta takargatott használhatatlan tárgyaiktól. Legközelebb november 5-én szombaton lesz erre újabb lehetőség.

Egy-egy lomtalanítás eredményességét általában köbméterben és súlyban szoktuk meghatározni. És bár erre ez a legkézzelfoghatóbb mértékegység, mégis sok esetben tényleg sokan lélegezhetnek fel, hogy „hála az égnek, ettől is megszabadultunk”, eltűnt az akár évek óta takargatott lim-lom.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a lomtalanítás már-már felfogható egyfajta közösségi tevékenységnek is, ahol tényleg nekiállnak beszélgetni egymással az emberek, meg segítenek a másiknak. Szóval, ezek a dolgok nem mérhetőek, ámbár hasznosak. Ami viszont mérhető, az október 22-ei lomtalanítás során 156 köbméter lomot, összesen kilenc tonna használhatatlan tárgyat sikerült a belvárosiaknak összehordaniuk.

Tekintettel arra, hogy az elmúlt két és fél évben összesen mintegy 10 ezer köbméter lomtól tisztítottuk meg Dunaújvárost, így nagyon sokan tudják már, hogy mitől is lehet megszabadulni egy-egy ilyen lomtalanítási napon. De egy új lomtalanítónak minden hír új, így ismételten felhívjuk a városlakók figyelmét, hogy a lomtalanítási akciók során megszabadulhatnak a feleslegessé vált használati tárgyaiktól, olyan bútoroktól, amelyeket a hagyományos kukába nem tudnak beledobni. Végleg búcsút inthetünk az erkélyen álló, már használhatatlan székektől, asztaloktól, a régi kerékpároktól, ajtólapoktól, a már leszerelt redőnyöktől, szőnyegektől.

 

Ezúttal kilenc tonna ment a szemétbe - szombaton folytatódik a lomtalanítás

 

De ugyanúgy repülhet a használhatatlan könyv, ruhanemű és gyerekjáték is. Bár itt szeretnénk megjegyezni, ha csak egyszerűen megunt tárgyakról van szó, amelyek mások számára hasznosak lehetnek, akkor sokkal szerencsésebb adományként felajánlani azokat. Ebben az esetben ajánljuk az Adománykuckót, keressenek rá! De vissza a lomtalanításhoz. Fontos, hogy a lomtalanítások alkalmával elektronikai hulladék is leadható.

A lomtalanítás legközelebb november 5-én, szombaton a Barátság városrészben folytatódik, ahol 4 helyszínen lesznek kihelyezve a konténerek: Hangulat utca (nagy parkoló), Németh László utca, Duna sor – Osztrava tér, Dunasor – Jászai Mari tér.

 

Ezúttal kilenc tonna ment a szemétbe - szombaton folytatódik a lomtalanítás

  • Létrehozva: 2022. november 3.