fő tartalom

Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadóval

Hírkép: Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadóval

Folytatódott a Dunaújváros Kenyere akció: július 1-jétől szeptember végéig több, mint 400 ezer forint gyűlt össze a jótékonysági program részeként. A már említett időszakban a vevők minden, ezzel a megjelöléssel ellátott kenyér megvásárlása után 50 forinttal támogatták az Arany János Általános Iskolát.

Az adományt szerdán rendhagyó sajtótájékoztató részeként adta át Pintér Tamás polgármester és Róka Sándor a Széchenyi Pékség kereskedelmi vezetője.

– Rendhagyó ez a mai átadó, hiszen 4 hónappal ezelőtt még Garai Zsuzsanna intézményvezető asszony állt mellettem, akit azóta sajnálatos módon elveszítettünk, és az egész város számára hatalmas veszteség.  Azt gondolom az ő vezetésével olyan eredményeket ért el az intézmény amelyre mind büszkék lehetünk. Örömmel nyújtom át ezt a 402 500 forintos csekket, amely 8050 darab kenyér eladásából keletkezett, amit az önkormányzat nevében kiegészítek 500 ezer forintra.

Tóthné Mess Erika, az Arany Iskola intézményvezető helyettese elmondta, hogy intézményük informatikai eszközparkjának bővítésére fordítják majd az összeget, így például az új, digitális kultúra tantárgyukhoz szükséges oktatórobotra.

Ezt követően a  polgármester bejelentette a  következő kedvezményezettet, amely a  „HIKARI DOJO” Harcművészeti-, Sport- és Kulturális Egyesület. Mint azt kiemelte: néhány héttel ezelőtt aggodalmat keltett Dunaújváros sportszerető tagjaiban, hogy ennek a nagy múltú egyesületnek vissza kellett adnia eddigi edzőtermét, amely a Spar Magyarország Kft. területén áll, a Kft. 2022-ben jelezte, hogy a területet a jövőben másra kívánja hasznosítani.

– Az Interspar mögötti ingatlanban az egyesület évtizedeken át sportolt, a mozgás szeretetére, az életre nevelte a gyermekeket. Éppen ezért is fontos, hogy az egyesület új otthonra találjon. Így itt, a Béke körút 3. szám alatt található ingatlant az önkormányzat átadja számukra használatra, ahol bízunk abban, hogy nyugodt körülmények között folytathatják munkájukat – mondta a polgármester.

– Az épület felújítási munkáihoz, így például a szigeteléshez és a tető javításhoz használjuk majd fel az összeget: köszönjük az önkormányzatnak, a sportbarátainknak és a pékségnek a segítséget. Terveink szerint két hónap alatt szeretnénk megcsinálni. A nehézségeket mindig támogatással vészeltük át, ahogyan most ezt is. – fogalmazott Schneider László, az egyesület vezetője.

A jótékonysági akció tehát  folytatódik: a következő hónapokban a „HIKARI DOJO” sport egyesület  részesül a felajánlásból – a vásárlók minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal támogatják őket.

 

 

 

  • Létrehozva: 2022. november 10.