fő tartalom

Vasárnap kezdődik az Adventi Forgatag – meggyullad a hit gyertyája

Hírkép: Vasárnap kezdődik az Adventi Forgatag – meggyullad a hit gyertyája

November 27-én az első gyertya meggyújtásával kezdődik Advent időszaka, és ezzel együtt a Városháza téri Adventi Forgatag is megnyitja kapuit a karácsonyi vásárral. Négy héten át színpadi produkciók, ünnepi díszbe öltöztetett főtér és téli finomságok várják a forgatagba kilátogatókat.

Az idei kínálatról Barta Endre alpolgármester és Medgyesi Miklós önkormányzati sajtószóvivő számoltak be.

Kürtős kalács és forralt bor már biztosan lesz a november 27-én, vasárnap 16 órakor a Városháza téren nyíló Adventi Forgatagban. Mint arról Medgyesi Miklós sajtószóvivő beszámolt: idén igencsak szerény körülmények között, az anyagi lehetőségeket megvizsgálva, az önkormányzat szervezésében valósul meg a négy héten át tartó eseménysorozat.

– Olyan helyzetben vagyunk, amely mindannyiunkat, így az önkormányzatokat is megterheli, de mégis, a karácsony a legszentebb ünnepünk, és ebben a  rohanásban mindenkinek szüksége van a pihenésre és a feltöltődésre. Éppen ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy, ha nem is olyan fénnyel és csillogással, ahogyan azt az elmúlt években megszokhatták, de ebben a  nehéz helyzetben is egy adventi programsorozattal kedveskedik a városlakóknak. – fogalmazott a sajtószóvivő.

Hozzátette: a négy adventi vasárnapon a korábbi évekhez hasonlóan színpadi produkciókkal, valamint a történelmi egyházak képviselőivel, közös gyertyagyújtással készülnek a főtérre kilátogatóknak.

– November 27-én, vasárnap Kiss Barnit, a Dunaújváros Hangja 1. helyezettjét, a második hétvégén Merényi Ákost láthatják az érdeklődők; az ünnepvárás harmadik vasárnapján a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziuma a hagyományos karácsonyi műsorukkal készül, emellett Barkóczi Gyulát is színpadon láthatjuk, és december 18-án a Fun Company zenekar ad élő koncertet. A fellépők mellett az árusainkkal is találkozhatnak a téren, akik 16 órától 20 óráig mindennap finomságokkal készülnek: lesz forralt bor, kürtős kalács, sőt különböző kézműves termékek között is válogathatunk majd a karácsonyi hangolódás alatt.

Barta Endre alpolgármester úgy fogalmazott: különösen fontos kihasználni és megragadni azokat a lehetőségeket, amik békét, elcsendesedést és örömöt hoznak. Ilyen az adventi időszak, amely során most még inkább megélhetjük az ünnep valós tartalmát.

 

Vasárnap kezdődik az Adventi Forgatag – meggyullad a hit gyertyája

 

– Az Advent nem csak az ünnepvárásról, hanem az adományozásról, és a karitatív dolgokról is szól. Ennek szellemében december 10-én, szombaton délben ételosztást tartunk a rászorulóknak a Városháza téren. Ezt megelőzően december 3-án  egy civil szervezetnek köszönhetően a mozogni vágyóknak is kedveskedünk az ún. Mikulás futással, de, ha már Mikulás, akkor a kicsik is elhozhatják a Jézuskának írt levelüket, és találkozhatnak a Nagyszakállúval a Mikuláskuckóban.

Töltődjünk, készüljünk fel együtt az ünnepekre, és vasárnap 17 órakor gyújtsuk meg közösen a hit gyertyáját!

 

A részletes program:

 

Vasárnap kezdődik az Adventi Forgatag – meggyullad a hit gyertyája 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Frissítve: 2022. november 28.
  • Létrehozva: 2022. november 25.