fő tartalom

Megkezdődött az advent időszaka és ezzel együtt a Városháza téri Adventi forgatag is megnyitotta a kapuit

Hírkép: Megkezdődött az advent időszaka és ezzel együtt a Városháza téri Adventi forgatag is megnyitotta a kapuit

November 27-én ismét ünnepi díszbe öltözött Dunaújváros főtere és óriási érdeklődés mellett megkezdődött az idei Adventi forgatag. A Városháza térre kilátogatók pont azt kapták, amire ilyenkor oly sokan vágynak: nyüzsgés, énekhang, ünnepi pillanatok, fények, találkozások, beszélgetések.

Az első gyertya meggyújtásával november 27-én megkezdődött az Advent időszaka és ezzel együtt a Városháza téri Adventi forgatag is megnyitotta a kapuit a karácsonyi vásárral. Négy héten át színes színpadi produkciók, ünnepi díszbe öltöztetett főtér és sok-sok ünnepi finomság, karácsonyi árusok várják a látogatókat. Az egész térnek van valamilyen, de semmihez sem hasonlítható ünnepi hangulata. Eltölt az ember egy kis időt a forgatagban, egy picit sorban áll az árusoknál, egy picit beleszippant a levegőbe és átjárja a lelkét egy meg nem fogalmazható érzés. Egy jó érzés. Ezért jó kimenni a forgatagba.

Advent első vasárnapján Barta Endre humán alpolgármester köszöntőjével indult el az ünnepi kavalkád. Jó végig nézni ezen a téren, jó, hogy meg tudtuk rendezni az adventi forgatagot – így kezdte köszöntőjét;  utalt arra, hogy bizony voltak nehézségek, voltak kérdőjelek ezzel kapcsolatban még hetekkel ezelőtt is.

– Ebben az időszakban már azon gondolkodunk, hogy mit vásároljunk karácsonyra, hogy mi lesz az ünnepi menü, mikor látogassuk meg a rokonokat és hajlamosak vagyunk átugrani a karácsonyra való felkészülés időszakát. Én azt kívánom mindenkinek, hogy sikerüljön felkészülnie úgy az egyik legszentebb ünnepünkre, hogy az méltóságteljes lehessen.

Az elmúlt három évben annyi nehézséggel kellett szembenéznünk, de megoldottuk, és együtt túljutottunk mindenen. A jövőre vonatkozóan is azt kívánom, hogy legyen erőnk megküzdeni minden nehézséggel.

 

Megkezdődött az advent időszaka és ezzel együtt a Városháza téri Adventi forgatag is megnyitotta a kapuit

 

Barta Endre megnyitója után Kovács István görögkatolikus parókus mondott egyházi köszöntőt. Az atya az ünnepvárással kapcsolatban egy dolgot helyezett beszédének fókuszába, azt az egyetlen dolgot, ami a hétköznapokban és ünnepváráskor egyaránt fontos: a szeretet. Elmondása szerint a karácsony lényege, hogy az emberek együtt legyenek, hogy tudjanak mosolyogni, tudjanak békességben lenni. Adventkor az Úr eljövetelére készülünk. Fogadjuk el és szeressük egymást – fogalmazta meg a parókus.

Az egyházi köszöntőt követően Barta Endre alpolgármester és Kovács István atya közösen gyújtották meg az ünnepi koszorún az első adventi gyertyát. Természetesen nincs forgatag színpadi produkciók nélkül, ezúttal Kiss Barni, a Dunaújváros hangja verseny első helyezettje szórakoztatta a városlakókat.

 

Megkezdődött az advent időszaka és ezzel együtt a Városháza téri Adventi forgatag is megnyitotta a kapuit

 

Megkezdődött az advent időszaka és ezzel együtt a Városháza téri Adventi forgatag is megnyitotta a kapuitMegkezdődött az advent időszaka és ezzel együtt a Városháza téri Adventi forgatag is megnyitotta a kapuitMegkezdődött az advent időszaka és ezzel együtt a Városháza téri Adventi forgatag is megnyitotta a kapuit

  • Létrehozva: 2022. november 30.