fő tartalom

Pintér Tamás: Mintegy 10 ezer dunaújvárosi nyugdíjas számíthat az önkormányzat karácsonyi ajándékára

Hírkép: Pintér Tamás: Mintegy 10 ezer dunaújvárosi nyugdíjas számíthat az önkormányzat karácsonyi ajándékára

Dunaújváros Közgyűlése döntött arról, hogy Dunaújváros nyugdíjasai az idén is számíthatnak az önkormányzat év végi segítségére, rendkívüli karácsonyi ajándékára.

Az utalások, illetve a tájékoztatók kipostázása hétfőn megkezdődött, hamarosan megérkeznek a támogatások. Pintér Tamás polgármester ünnepi hangulatú köszöntője a nyugdíjasoknak és nem csak nyugdíjasoknak szól:

Vasárnap meggyújtottuk az adventi koszorú első gyertyáját, elkezdtük a karácsonyi várakozást. Sajnos mindannyian a bőrünkön érezzük, amikor megérkeznek a csekkek, vagy amikor fizetünk a boltban, hogy a megélhetés egyre nehezebb.

A COVID-os időszak után sem lett felhőtlen a világ, de a karácsony a legszentebb ünnepünk, amit mindig, minden körülmények között széppé teszünk. Ehhez nyújt segítséget évek óta Dunaújváros Önkormányzata is.

Hétfőn kezdte el a Posta kézbesíteni annak a közel 10 ezer dunaújvárosi nyugdíjasnak az önkormányzat karácsonyi ajándékát, akiknek nyugdíja nem haladja meg a 199.500 forintot.

Az utalás és a tájékoztató levelek kihordása folyamatos, az utolsó utalás december 14-én lesz, így legkésőbb akkor minden érintettnek meg kell kapnia az 5 vagy 8 ezer forintos összeget.

Aki valamilyen okból nem kapja meg, az a korábban megszokott módon tudja ezt jelezni, erről a részleteket itt, az önkormányzat honlapján és az ingyenes hetilapban is megtalálják majd.

Bár a város anyagi helyzete az energiaválság közepette igen nehéz és a közelmúltban arról is döntöttünk, hogy bevételeink egy nagyon jelentős részéről átmenetileg lemondunk, hogy azzal is segítsük a Dunaferrt, azt nagyon fontosnak tartom, hogy azok a városlakók, akik egész életükben Dunaújvárosért dolgoztak, megkaphassák ezt az ajándékot.

Köszönöm a Rajta Újváros! frakció támogatását és kérek minden nyugdíjast, hogy fogadják legalább olyan nagy szeretettel ezt a támogatást, mint ahogyan azt adjuk a részükre.

Pontosan tudom, hogy ők leginkább csak élelmiszerre költenek, aminek az ára elképesztően megdrágult az utóbbi időszakban, szinte nem is hiszünk a szemünknek vásárláskor. És tudom, hogy ehhez a dráguláshoz képest ez mindenképpen szerény ajándék, de a jelenlegi helyzetben ez is nagy dolog.

Nem csak a nyugdíjasoknak, hanem minden egyes dunaújvárosinak áldott, békés adventi készületet kívánok a következő hetekre. Kívánom, hogy kicsit álljunk is meg az év végi rohanásban, és hangolódjunk rá a karácsony ünnepére.

 

Pintér Tamás

polgármester

 

 

  • Létrehozva: 2022. december 1.