fő tartalom

Újabb fél millió forint – ezúttal a „HIKARI DOJO” – nak

Hírkép: Újabb fél millió forint – ezúttal a „HIKARI DOJO” – nak

A Dunaújváros Kenyere jótékonysági akció elmúlt negyedévében összesen 8181 db kenyeret adtak el.

Minden megvásárolt Dunaújváros Kenyere árából 50 forint került egy virtuális jótékonysági alapba, az 50 forintoknak köszönhetően 409.050 Ft támogatás gyűlt össze. Az adományban ezúttal a "HIKARI DOJO" Harcművészeti-, Sport- és Kulturális Egyesület részesült.

Az adományt Pintér Tamás polgármester, Szabó Zsolt alpolgármester és Róka Sándor a Széchenyi Pékség kereskedelmi vezetője adták át.  

– Mint minden negyedévben, ezúttal is nemes volt az önkormányzat és a Széchenyi Pékség közös küldetése, ugyanis az októbertől decemberig tartó időszakban a nagy múltú „HIKARI DOJO” Harcművészeti-, Sport- és Kulturális Egyesületet támogattuk. Ez az egyesület fiatalok százait nevelte fel olyan kultúrában, szellemben és közösségben, amelyre méltán lehetünk büszkék.

Minden megvásárolt Dunaújváros Kenyere árából 50 forint került egy virtuális jótékonysági alapba, az 50 forintoknak köszönhetően 409.050 Ft támogatás gyűlt össze, amit az önkormányzat nevében kiegészítek 500 ezer forintra.  – fogalmazott Pintér Tamás polgármester a negyedévet záró jótékonysági akció sajtótájékoztatóján.

Schneider László, az egyesület vezetője elmondta, hogy nagy segítség számukra ez a támogatás, hiszen a Béke körút 3. szám alatt található új bázisukat nemsokára felavatják. Teljes mértékben az új edzőterem kialakításának munkálataira fordítják az összeget, és pár héten belül már birtokba is tudják venni azt.

 

Újabb fél millió forint – ezúttal a „HIKARI DOJO” – nak

Ezt követően a  polgármester bejelentette a  következő kedvezményezettet, amely a januártól márciusig tartó időszakban a Vasvári Pál Általános Iskola lesz. Gálosfai Tímea, az intézmény vezetője elmondta, egy szabadtéri tanterem a létrehozása a cél.

– A test és az elme fejlesztése valóban együtt jelenik meg ebben az intézményben, ahogyan azt polgármester úr is kiemelte. Úgy gondoljuk, hogy a gyermekeknek szüksége van arra, hogy ne csak az iskolai, tantermi keretek között, hanem a szabad levegőn is tudást szerezzenek. Úgy érezzük, sokkal mélyebb lehet ez az ismeret-elsajátítás, ha rögtön a gyakorlattal is párosul, és ehhez tűztük ki célul a szabadtéri tanterem kialakítását.

A jótékonysági akció tehát  folytatódik: a következő hónapokban a Vasvári Általános Iskola részesül a felajánlásból – a vásárlók minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal támogatják őket.

  • Létrehozva: 2023. január 20.