fő tartalom

Mezei Zsolt: A lakókkal közösen ötleteltük ki a fejlesztés irányait

Hírkép: Mezei Zsolt: A lakókkal közösen ötleteltük ki a fejlesztés irányait

Egy közösség csak akkor tud közösségként működni, ha együtt beszéljük meg a dolgokat, ha közösen ötletelünk, aztán közösen teszünk érte. Talán ez is lehetne Mezei Zsolt a 7-es választókerület önkormányzati képviselőjének a képviselői hitvallása.

És Mezei Zsoltra azt biztosan nem lehet mondani, hogy nincs ott sehol, hogy nem veszi ki a részét a munkából. Szervez, rendez, pakol, gereblyéz és megcsinál bármit egy tisztább, élhetőbb Dunaújvárosért. A Technikumban is.

Mezei Zsolt városüzemeltetésért felelős alpolgármester és a 7-es körzet önkormányzati képviselője. A két funkció természetesen teljesen összeegyeztethető (sőt!), de most mi mégis azt kértük, hogy válasszuk szét a kettőt és idézze fel a 2022-es évet, a képviselői munkáját. Beszélgetésünk helyszínéül a Kádár völgy felső szakaszát választottuk és hamar kiderült, hogy nem is véletlenül.

– Megválasztásomkor elhatároztam, hogy a Kádár völgy nem lesz többet a városrész mostohagyereke. Örömmel és talán büszkén is mondhatom, hogy az elmúlt időszakban sok minden történt itt, ez a terület pár éve még nem így nézett ki. És máris szeretném hangsúlyozni, hogy nem én találtam ki, nem én mondtam meg, hogy mit kell csinálni, hanem a lakókkal közösen ötleteltük ki a fejlesztés irányait.

Sétányokat alakítottunk és újítottuk meg, tizenöt napelemes lámpát telepítettünk le, amit tavasszal folytatunk. Felnőtt játszótér lett építve, kukákat helyeztünk ki és elkezdtünk rendet rakni. Ma pedig egészen sokan töltik már itt (újra) a szabadidejüket.

 

Mezei Zsolt: A lakókkal közösen ötleteltük ki a fejlesztés irányait

Mezei Zsolt: A lakókkal közösen ötleteltük ki a fejlesztés irányait

 

Ha egy városlakót arra kérnénk, hogy Mezei Zsolt neve mellé tegyen, illetve nevezzen meg valamilyen közfeladatot, akkor nagy valószínűséggel szerepelnének azok a szavak, hogy köztisztaság, lomtalanítás, várostakarítás. Ráadásul ezek a dolgok működnek is, egyre jobban. Azt kérdeztük Mezei Zsolttól, hogy mindez igaz a Technikumra is?

– Annyira, hogy még engem is meglepett. Le a kalappal az itt élők előtt. Megmondom őszintén, hogy az eleje nem ment annyira egyszerűen, hiszen az emberek nem voltak ahhoz szokva, hogy a képviselőjük ott van a közelükben, hogy a telefonján elérhető, hogy együtt dolgozik velük.

Én itt vagyok, a telefonszámom nyilvános, van egy Facebook csoportunk, együtt járunk, élünk. Ha pedig valamit csinálunk, akkor közben beszélgetünk. Ezt egyébként ajánlom mindenkinek, aki bármilyen képviselettel is foglalkozik. Ugyanis azokat tudod csak képviselni, akiknek ismered a problémáit, véleményét, javaslatait.

Ami pedig a városrészt illeti, mintegy négyszáz méter járdát újítottunk fel, kicseréltünk nagyjából harminc padot, kihelyeztünk ugyanennyi kiskukát, ügyelünk a környezetünkre, a tisztaságra, összeszedjük a falevelet. És hasonló dolgok. Hiszek benne.

Mezei Zsolt közösségi tevékenységét talán még politikai vetélytársai is elismerik. Ha példát kell mutatni, ha élen kell járni, ha dolgozni kell, ő ott van. Azt mondja, hogy csak így lehet bármit is elvárni az emberektől, ha mi magunk is részt veszünk benne.

Ami pedig a folytatást illeti, az idei évre vonatkozó tervek nagyjából meg vannak. Folytatják a belső udvarok, a játszóterek gondozását, a tisztaság fenntartását. És együtt. Közösen.

 

Mezei Zsolt: A lakókkal közösen ötleteltük ki a fejlesztés irányait

 

 

  • Létrehozva: 2023. január 25.