fő tartalom

Tóth Kálmán: Szépen fokozatosan megyünk tovább, a Béke városrészben is

Hírkép: Tóth Kálmán: Szépen fokozatosan megyünk tovább, a Béke városrészben is

Tóth Kálmán a 9-es választókerület önkormányzati képviselője a 2022-es esztendőre visszatekintve azt tartja nagyon fontosnak, hogy a Rajta, Újváros! Egyesület lépésről-lépésre beváltja választási ígéreteit.

Éves visszatekintését egy egész Dunaújvárost érintő kérdéssel kezdte, olyannal, ami minden itt élő ember életét tette könnyebbé, egészen pontosan világosabbá.

– 2019-ben azt mondtuk, hogy legyen fény Dunaújvárosban! Nagyon örülök és talán nem túlzás, ha azt mondom, büszke vagyok arra, hogy ezt megvalósítottuk és újra lehet látni, sokkal nyugodtabban és biztonságosabban közlekedni már a városban. És szépen fokozatosan megyünk tovább és bízom abban, hogy tudunk még fényt hozni Dunaújvárosba.

Egy képviselő munkáját nagyban meg tudja könnyíteni, ha a körzetben élőkkel minél szorosabb, esetleg napi kapcsolatban tud lenni. Ez a fajta kommunikáció a problémák, hiányosságok megoldásában is sokat jelenthet. Tóth Kálmán elmondása szerint e tekintetben sem panaszkodhat:

– Először is szeretném megköszönni a körzetemben lakóknak, hogy keresnek a kéréseikkel, a problémáikkal, felvetéseikkel. Sokkal előbb tudunk így megoldásokat találni, előbb javítjuk meg a padokat, teszünk ki új szemeteseket, javítunk ki kátyút, ha van róla információnk. Sokan és sokszor említik a járdák állapotát is, örülök annak, hogy a Szabadság utca egy szakaszán már megvalósult a rekonstrukció. Emellett nem szabad elfelejtenünk a Városvédők Újtelepért Egyesület munkáját sem, akiknek a programjai színesítik az újtelepiek életét és egyre többen vagyunk, akik segítjük ezeket a programokat.

Tóth Kálmán: Szépen fokozatosan megyünk tovább, a Béke városrészben is

 

Tóth Kálmán: Szépen fokozatosan megyünk tovább, a Béke városrészben is

 

Dunaújváros abban a szerencsés helyzetben van, hogy nagyon sok zöldfelülettel rendelkezik és azt lehet mondani, hogy egyre többen veszik ki részüket a városrészek virágosításából. Ez alól a Béke városrész sem kivétel. Tóth Kálmán szerint a Békében is egyre több lépcsőház előtt láthatunk virágokat, Újtelepen pedig gyönyörűségek vannak.

A jövőre vonatkozóan Tóth Kálmán elmondta, hogy az eddigi munkát kívánja folytatni. Utak, járdák felújítása, a városrész tisztántartása a cél. A parkolási gondok enyhítése érdekében tervezik a Mátyás király út 1. szám melletti szabad terület átalakítását.

  • Frissítve: 2023. február 1.
  • Létrehozva: 2023. január 30.