fő tartalom

Raduka Zsuzsanna: A rendezett és tiszta Belváros a cél

Hírkép: Raduka Zsuzsanna: A rendezett és tiszta Belváros a cél

A 2022-es esztendőben is számos fejlesztésnek örülhettek a Belvárosban lakók, illetve nagy hangsúly volt azon, hogy rendezett és tiszta körülmények között tudjunk élni.

Erről is beszélt 2022-es esztendőre való visszatekintésében Raduka Zsuzsanna, az 5-ös választókerület önkormányzati képviselője.

Raduka Zsuzsanna az 5-ös körzet, a Belváros önkormányzati képviselője szerint most az apróbb lépések időszakát éljük, ennek ellenére számos problémát sikerült orvosolni a körzetben.

– A nehéz 2022-es esztendőben is ugyanúgy folyt a munka, mint korábban, jó néhány tervünket sikerült megvalósítanunk. A hozzám érkező megkereséseket, kéréseket igyekeztem az illetékesekkel tisztázni és megoldást találni.

Néhány dolgot külön is kiemelnék. Az egyik, hogy a Dózsa iskola melletti területen helyeztünk ki forgalomszabályozó oszlopokat, ami egy csapásra megszüntette az iskola melletti szabálytalan, de sokkal inkább balesetveszélyes közlekedési jeleneteket.

Tavaly több városrészben is sor került az úgynevezett vadparkolók megszüntetésére oly módon, hogy az egykoron volt zöldterületet zúzott köves felszórással legális és kulturált parkolókká alakították át. Ez történt most meg a Kőműves utca belső udvarán is.

Raduka Zsuzsanna a tavalyi év tekintetében az egyik legfontosabb eredménynek a várost érintő közvilágítási rekonstrukciót emelte ki, elmondása szerint mindenki örömmel tapasztalta, hogy este a Belváros is világosabb lett.

Emellett a körzet világosabbá tételét szolgálta az is, hogy a nagytemplom melletti parkolóban mozgásérzékelő lámpákat helyeztek ki. Az idei évi tervekről szólva Raduka Zsuzsanna elmondta, hogy tervben van a Széchenyi gimnázium előtt egy gyalogátkelő létesítése, illetve a Szórád 40-46. közötti szakaszon új parkolók építése. És továbbra is cél: a tiszta és rendezett Dunaújváros.

 

Raduka Zsuzsanna: A rendezett és tiszta Belváros a cél

  • Létrehozva: 2023. február 1.