fő tartalom

70 felett is rója a kilométereket

Hírkép: 70 felett is rója a kilométereket

A dunaújvárosi futóközösség kiválósága, Krausz István kapta a Dunaújváros Sportjáért díjat. A rangos elismerést a szerdai közgyűlésen vette át Pintér Tamás polgármestertől.

Az elismerés minden évben annak a személynek adományozható, aki a városban a sport és testnevelés területén kiváló munkát végzett, vagy kimagasló sporteredményt ért el.

Az idei évben a közgyűlés korábbi döntése szerint Krausz István a dunaújvárosi futóközösség kiválósága érdemelte ki.

Krausz István 1952-ben született Adonyban. Elmondása szerint a futást az ötvenes éveinek végén kezdte el, és az évek múlásával egyre nagyobb célokat és távokat tűzött ki maga elé. 2011 márciusában futotta le első tíz kilométeres versenyét Esztergomban.

Mint mondta: ez az első 10 km-es táv versenykeretek között történő teljesítése olyan lendületet adott számára, hogy sorra teljesítette az egyre hosszabb, félmaraton, maraton, majd a 6, 12 és 24 órás versenyeket.

Krausz István az elmúlt években számtalan nagy versenyen gyűjtötte kitartóan a kilométereket, sorra mérette meg magát számos hazai és nemzetközi versenyen is, kupák, érmek, oklevelek tanúsítják eredményeit.

A felkészülések és edzések néha azonban sérülésekkel és nehézségekkel járnak, és sajnos egészségügyi problémák is adódtak az életében, de kisebb kihagyás után újra felvette a futócipőt, és nekiállt az edzéseknek, hogy részt vehessen a 6 napos ultramarathoni világ kupán, amelyen végül szenzációs teljesítményt nyújtva 596 kilométert teljesített.

Krausz István távolabbi célkitűzései között szerepel, hogy korosztályában jó eredményt elérve teljesítse a 221 km hosszú Ultrabalatont.Teljesítménye, kitartása példaértékű lehet mindannyiunk számára.

– Vékony, törékeny termete csalóka, mert bizony nagyon szívós és kitartó. Mindig azt mondja: „majd ha annyi idős leszel mint én, már nem számít mikor kezdted. A lényeg, hogy elkezdted”. – fogalmazott Takács Eszter, a helyi futóközösség egyik tagja.

 

70 felett is rója a kilométereket

 

Krausz István sport iránti tisztelete, szeretete, alázata példát mutat kitartásról, elhivatottságról, akaraterőről. Tudását és tapasztalatait szívesen osztja meg a futás kedvelőivel.

Szabó Andrea, a helyi futóközösség tagja szerint instant világunkban elveszett a kitartás jelentősége, mert minden azonnal kell, lehetőség szerint úgy hogy ne kelljen érte tenni.

– Amikor már a feladás kapujában járunk, akkor jusson eszünkbe Pista bácsi, és az a rengeteg sok akadály, nehézség, fájdalom, sérülés, kimerültség, motiválatlanság, mérhetetlen fáradtság, amit ő mind legyőzött azért, hogy a saját futópályáján tovább haladhasson.

Városunk hírnevét már több hazai és nemzetközi versenyen is öregbítette, teljesítménye, kitartása példaként szolgál a fiatalok számára, akik nap, mint nap láthatják őt mozogni. Kitartása motiváló és inspiráló azoknak is, akik életmódváltás előtt állnak, sportba vetett hite azt üzeni, hogy mozogni sosem késő elkezdeni.

Krausz Istvánt a kimagasló sportteljesítménye és példaértékű kitartása, munkássága alapján Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése Dunaújváros Sportjáért díjban részesítette.

Az elismerést Pintér Tamás polgármester adta át, majd Barta Endre alpolgármester mondott pohárköszöntőt. Kiemelte: Pista bácsi igazi példa lehet a fiataloknak, hiszen, ha valaki az ő példáját látva kezd el egészségesen élni, akkor az már hatalmas dolog.  

70 felett is rója a kilométereket

 

 

 

 

  • Létrehozva: 2023. február 16.