fő tartalom

Ismét szépkorút köszöntöttek

Hírkép: Ismét szépkorút köszöntöttek

Folytatódott a szép kort megélt polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő Kalán Bélát látogatta meg otthonában, aki február végén ünnepelte 90. születésnapját.

Kalán Béla 1933-ban született Tasson öt lánytestvérével együtt. Gyermekkorát is itt töltötte, majd iskolába is itt járt, aztán Cegléden folytatta a gimnáziumot.

1952-ben bevonult a Honvédségbe, itt tiszti iskolát végzett, és hadnagyi rendfokozatot kapott. 1956-ban Tartalékos Főhadnagyként szerelt le a honvédségből. Ezután sofőr állást vállalt a Tefunál, itt több mint 2 évet töltött. Ezt követően darukezelőként dolgozott szerte az országban három éven át. Dolgozott még a Tassi TSZ -ben és a Dunai Vasműben is , illetve részt vett Dunaújváros építésében is.

Utolsó munkahelye Budapesten a BKV-nél volt, ahol buszvezetőként dolgozott és onnét is ment nyugdíjba. A BKV-nál 13 évet töltött. Nyugdíjas évei ma már csendesen, pihenéssel telnek. Három gyermeke és három unokája van. Szabadidejében gyakran jár horgászni a Tassi horgásztóhoz.

Ismét szépkorút köszöntöttek

  • Létrehozva: 2023. március 13.