fő tartalom

Több mint egymilliárd forintos beruházással újul meg a Zengő-Bongó Bölcsőde

Hírkép: Több mint egymilliárd forintos beruházással újul meg a Zengő-Bongó Bölcsőde

A Technikum városrészben található Zengő-Bongó Bölcsőde épülete egészen pontosan hatvanéves. Önmagában ezért is időszerű a felújítása, amit egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően már el is kezdtek, de e mellett férőhelybővítésre is sor fog kerülni. A beruházásról Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

Európai Uniós forrásból, egy TOP-os projekt részeként 1,1 milliárd forint értékben valósul meg a Zengő-Bongó Bölcsőde teljes körű felújítása - erről sajtótájékoztatón számolt be Szabó Zsolt
alpolgármester. A fejlesztéssel, mint mondta, lehetőség nyílik egy modernebb alapokon nyugvó, mai kornak megfelelő, magasabb színvonalú bölcsődei alapellátás biztosítására:

– Azt szoktam mondani, hogy olyan egy város jövője, amilyen a benne tanuló, benne élő fiatalok lehetőségei. És ebben a szemléletben a legkisebbekre is gondolunk, a bölcsődésekre. Ezért is
örömteli, hogy most egy bölcsőde felújítási projekt elindulását tudom bejelenteni. A napokban megkezdődött a kivitelezés az immár hatvanéves épületen. A munkálatok során külső szigetelést végeznek a szakemberek, teljes nyílászáró csere valósul meg, megújul az elektromos hálózat, valamint egy teljesen új épületrész is épül. Ezzel a jelenlegi 80 fős férőhelyszám 48 fővel bővül. Ami azt is jelenti, hogy 48 dunaújvárosi családnak tudunk abban segíteni, ha az anyukák úgy gondolják, akkor visszatérhessenek a munka világába. Úgy vélem, hogy minden egyes új létesített bölcsődei férőhelynek lesz gazdája. Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermekeink a lehető legjobb körülmények között nevelődjenek, az új épület négy új csoportszobája pedig minden igényt ki fog elégíteni, modern lesz, esztétikus és kényelmes.

Szabó Zsolt alpolgármester beszélt arról is, hogy a Zengő-Bongó Bölcsőde felújítási munkálataival az idei esztendőben végezni fognak, remélhetőleg minél hamarabb birtokba is vehetik a megújult épületet az érintettek. A sajtótájékoztatón szó esett más fejlesztésekről is:

– Fontos, hogy más intézmények is megújulhassanak, ezért kiemelten kezeljük az óvodák, bölcsődék energetikai megújulását. Erről szerencsére hamarosan tudunk többet is mondani. Egy picit más, de azt gondolom, hogy családosok örömmel veszik, hogy az idén 100 millió forint fordítunk játszótér építésre. Ezzel egyidőben az iskolakezdési támogatást is felemeltük, amivel segíteni tudjuk a nagyobb gyerekek szüleit, valamint az új kedvezményes buszbérleteknek köszönhetően a diákok éves szinten 1200 forintért közlekedhetnek. Véleményem szerint mindezek segítséget jelentenek abban, hogy a dunaújvárosiak könnyebben tudják élni a hétköznapjaikat.

  • Létrehozva: 2023. március 31.