fő tartalom

Újabb félmillió forint – ezúttal a Vasvári szép tervét támogatják

Hírkép: Újabb félmillió forint – ezúttal a Vasvári szép tervét támogatják

Lezárult az idei év első Dunaújváros Kenyere akciója: az elmúlt negyedévben összesen 8021 darab város kenye- re fogyott, amelyeknek árából 50 forint került a jótékonysági virtuális alapba – ez 401050 forintot jelent a Vasvári Pál Általános Iskolának. Az összeget jelképező csekket Pintér Tamás polgármester adta át, amelyet ezúttal is 500 ezer forintra kerekített.

Az akció hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján Pintér Tamás polgármester azt mondta, negyedévente az a megtiszteltetés éri az önkormányzatot, hogy egy országosan is egyedülálló összefogásnak köszönhetően a város különböző területein mozgó szervezeteket, intézményeket támogathatják, köszönhetően a Széchenyi Pékség évekkel ezelőtti kezdeményezésének:

– A Dunaújváros kenyere akció három havonta a városunkban, és a városunkért tevékenykedőket támogatja: januártól márciusig összesen 8021 darab város kenyere fogyott, amelyeknek árából 50 forint került egy virtuális jótékonysági alapba. Ez 401 050 forintot jelent a Vasvári Pál Általános Iskolának, amelyet összeget ezúttal is szeretnék az önkormányzat nevében 500 ezer forintra kiegészíteni, így is hozzájárulva ahhoz, hogy az intézmény meg tudja valósítani az idei terveit.

Az idei terveket illetően pedig Gálosfai Tímea, az intézmény vezetője elmondta, egy szabadtéri tanterem kialakítására fordítják ezt az összeget:
– Az iskolában nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek élményeken keresztül tanulhassanak, ennek az egyik lehetősége lesz a szabadtéri tanterem megalkotása. Szeretnénk az iskolánk udvarát élhetőbbé tenni, sokkal gyermekcentrikusabbá varázsolni, ennek a kiindulási pontja lesz ez a szabadtéri tanterem.

Pintér Tamás bejelentette, hogy a következő negyedévben a városlakók minden megvásárolt Dunaújváros kenyere után 50 forinttal a város egyik közkedvelt kulturális intézményét, József Attila
Könyvtárat támogatják.

Újabb félmillió forint – ezúttal a Vasvári szép tervét támogatják

Mint azt az intézmény vezetője, Tóth Éva elmondta: a támogatást őszi, Könyvtér elnevezésű program-sorozatukra költik majd.

– Nagyszerű kezdeményezés, hogy az oktatást, az egyesületeket, a sport-és egyéb intézményeket, a szociális intézményeket támogatják, és örülünk, hogy a kultúra is sorra került.
Ezt az összeget a város javát szolgáló programra szeretnénk majd fordítani. Ez a Könyvtér, ami egy sajátos dunaújvárosi kezdeményezés. Ebben nagyon sok helyi művész és előadó vesz részt, arról nem is beszélve, hogy a városiaknak szól.

Az akció tehát folytatódik: a következő hónapokban a vevők minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal a József Attila Könyvtárat támogatják.

Újabb félmillió forint – ezúttal a Vasvári szép tervét támogatják

  • Frissítve: 2023. április 13.
  • Létrehozva: 2023. április 5.