fő tartalom

A közbiztonságért – nap, mint nap

Hírkép: A közbiztonságért – nap, mint nap

A csütörtöki közgyűlésen átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat. Az elismerést az idei évben Siba Ákos címzetes tűzoltó főtörzszászlós, Suszter Tamás rendőr ezredes és Béres Ferenc a vízirendészet rendőr főtörzsőrmestere kapta. Az elismeréseket Pintér Tamás polgármester adta át.

A rangos önkormányzati díjat a város területén dolgozó hivatásos állományú rendőrök, hivatásos tűzoltók és azon személyek érdemlik ki, akik Dunaújváros közbiztonságáért kiemelkedő tevékenységet folytatnak.

Több, mint 25 éve a pályán

A közgyűlés korábbi döntése szerint elismerésben részesült Siba Ákos címzetes tűzoltó főtörzszászlós. A közgyűlésen elhangzott méltatás szerint 1998-ban került a Dunaújvárosi Tűzoltóság állományába beosztott tűzoltóként. A tűzoltóságot a sorkatonai szolgálata után az első munkahelyének választotta és azóta is hivatásának tekinti. 25 éve, felszerelésekor a tűzoltóság legifjabb tagjaként állt helyt, mára már a legtapasztaltabb kollégák között tartják számon. Szakmai tudását folyamatosan gyarapította. Szolgálata során több alkalommal részesült dicséretben, jutalomban.

Legkiemelkedőbb elismerése a „Bátorságért Érdemjel”, amelyet 2011 májusában kapott, a kulcsi partfalomlásnál tanúsított helytállásáért.

– Képzeld el,hogy ismersz egy embert, akire minden körülmények között számíthatsz; hogy ismersz egy tűzoltót, aki hosszú évek óta szívvel - lélekkel beosztottként, majd vezetőként rengeteget látott, tapasztalt. Higgadtsága, szigorúsága a biztonságot jelenti neked tűzoltóként. Tudása, sokévnyi tapasztalata akár az életedet jelenheti bajbajutottként. Képzeld el, hogy ismersz egy embert, aki a munkájában nem ismer tréfát, nem tűri a komolytalanságot. Egy Tűzoltót, aki nem kérkedik, szerinte "ő csak teszi a dolgát".
Szerintünk pedig nem is tudja magáról, hogy ő milyen ritka kincs. Siba Ákos a történetünk hőse, akire kivétel nélkül felnézünk. Azon kevesek között van, akik képviselik laktanyánkban a régi kor értékeit, tanításait. Szerény, nem szereti maga körül a felhajtást. Hivatását a legnagyobb természetességgel, szívvel-lélekkel gyakorolja. Bajtársaiként kivétel nélkül felnézünk rá, példaképünknek
tekintjük. – fogalmazott Kővágóné Kőkúti Eszter.

Munkáját elhivatottsággal, alázattal végzi. A közgyűlés a hosszú időn át a város tűzvédelméért tett magas szintű szolgálatteljesítésért Dunaújváros Közbiztonságáért díjban részesítette, amelyet Pintér Tamás polgármestertől vett át.

A közbiztonságért – nap, mint nap

A díjra jelölték Suszter Tamás rendőr ezredest, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság korábbi vezetőjét.

Suszter Tamás rendőr ezredes 1996-ban kezdte meg hivatásos szolgálatát a Magyar Rendőrség állományában. A rendőri pályán eltöltött több mint 25 éve alatt számos beosztásban bizonyította elkötelezettségét, választott hivatása iránti szeretetét. Töretlen előmenetelét hivatástudatának, szakma iránti alázatának, tapasztalatának, kiváló elméleti felkészültségének, sokoldalú képzettségének köszönheti. 

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetésével 2016. február 1-jei hatállyal bízta meg az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, a megbízatást egészen 2022. november 1-jei áthelyezéséig, azaz több, mint 6 évig teljesítette. November 1-jétől a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezető-helyettese.

A dunaújvárosi kapitányságot mindenre kiterjedő figyelemmel vezette; a rábízott állomány munkáját támogatta. Rendőrkapitányként tevékenyen járult hozzá a város közbiztonságának
megerősítéséhez. Elkötelezett szakmai tevékenysége, valamint példaértékű hivatástudata elismeréseként vette át a díjat.

A közbiztonságért – nap, mint nap

Kimagasló teljesítmény a vízirendészet állományában

Elismerésben részesült Béres Ferenc a Dunaújvárosi Vízirendészet Rendőrőrsének rendőr főtörzsőrmestere, aki szolgálati viszonyát 2014. március 1.-jén kezdte meg. A rendészeti szakközépiskola elvégzése után a Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrőrsre nevezték ki motorcsónak-vezetői beosztásba. Munkája elismeréseként 2018- novemberében hajóvezetői beosztásba nevezték ki. Jelenleg megbízással 2022. májusától körzeti megbízotti beosztást tölt be. Vízirendészeti szakmai feladatait kiemelkedő felkészültséggel, magas színvonalon látja el.

Szakmai ismereteit folyamatosan frissíti, önképzéssel is gyarapítja tudását. Rendszeresen részt vesz csapatszolgálati feladatok ellátásában, illetve az ehhez szükséges elméleti és
gyakorlati képzésében. Béres Ferenc kimagasló szakmai teljesítményt nyújtott a Hableány hajó katasztrófájával kapcsolatos feladatok ellátása során is.

Teljesítménye, felkészültsége és tiszteletre méltó hivatástudata, a vízirendészet állományában végzett tevékenysége elismeréseként vette át az elismerést Pintér Tamástól.

A közbiztonságért – nap, mint nap

A díjak átadása után Orosz Csaba a Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottság elnöke köszöntötte a díjazottakat, kiemelve, hogy idén jubilál a közbiztonsági rendezvénysorozat,
amelynek alapítója, mozgatórugója Szőke István.

– Az idei év díjazottjai mind kiváló emberek, akik már bizonyítottak. Szent György legyőzte a sárkányt, Szent Flórián imádságával eloltotta a tüzet, a feladat emberfeletti volt, de elődeink
mégis győztek. Ma a díjazottak mindennapi kemény munkája hasonlóan nehéz feladat, de helytállnak és küzdenek értünk. Köszönet érte!

 

A közbiztonságért – nap, mint nap

  • Létrehozva: 2023. április 20.