fő tartalom

Retró járműveket várnak a II. Sugárúti Fesztiválra!

Hírkép: Retró járműveket várnak a II. Sugárúti Fesztiválra!

Nem volt biztos, hogy hagyomány lesz belőle, amikor tavaly első  alkalommal megrendezték a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton, amelynek köszönhetően találkozott a múlt és a jelen, kiállítások, koncertek és felvonulás színesítette a programot. Az esemény napján azonban egyértelművé vált, ezt folytatni kell, ezért Dunaújváros Önkormányzatának támogatásával május 27-én megrendezik a II. Sugárúti Fesztivált, amelyre a szervezők már nagyon készülnek, a városlakók bevonásával.

Kocka Ladával érkezett Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester a II. Sugárúti Fesztivállal kapcsolatos sajtótájékoztatóra, a Vasmű útra kedden délután. Az alpolgármestertől megtudtuk: a tavalyi programsorozat egyik csúcspontját szintén megismétlik az idei kínálatban – nagyszabású, élőzenés kísérettel megvalósuló „kiöltözős” sétát terveznek, amellyel a Vasmű úti korzózások, felvonulások emlékét elevenítik fel. A zenés-kosztümös séta-akció karneváli keretek között nyújt alkalmat arra, hogy kreatív módon mutathassák be és ünnepelhessék a város értékes közösségeit. Nem csak a beöltözés aratott nagy sikert a fesztiválon, hanem az összes rendezvény szórakoztatónak bizonyult, kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a megfelelő elfoglaltságot, így a programkínálaton nem változtatnak a szervezők az idei évben.

De miért is érkezett az alpolgármester egy 1989-es Ladával? Azért, mert autó kiállítás is lesz a fesztivál programjai között, amelyre pedig várják azoknak a jelentkezését, akiknek ebből az időszakból vannak járműveik. Régi Trabant, Skoda, Wartburg, Lada vagy akár egy Opel Kadett, egy szép I-es Golf is szóba kerülhet, de várják a motorokat is: MZ-k, Schwalbe-k számára is van hely! Május 27-én, a Vasmű út lezárt szakaszán lehetőség lesz ezeknek az autóknak, motoroknak a bemutatására is, hogy mindenki megcsodálhassa a veterán járműveket. Fontos: jelentkezni és regisztrálni a sajto@dunaujvaros.hu email címen lehet május 24-éig!

Retró járműveket várnak a II. Sugárúti Fesztiválra!

A cél tehát továbbra is az, hogy a tavalyi hagyományteremtő program igazából gyökeret verve évről-évre visszajáró fesztivál legyen, amelynek célja nemcsak a múltidézés, hanem a helyi közösségek, a társasági élet bemutatása, aktivizálása.

Idézzük fel együtt újra a Vasmű út ’60-as, ’70-es, ’80-as évekbeli hangulatát! Legyen ez az Ön programja is május 27-én!

  • Létrehozva: 2023. április 20.