fő tartalom

90 éves szépkorú könyvelőt köszöntött az önkormányzat

Hírkép: 90 éves szépkorú könyvelőt köszöntött az önkormányzat

A 90. születésnapját ünneplő Gille Sándorné Julianna nénivel gyarapodott városunk szépkorú polgárainak száma. A születésnapost Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő köszöntötte.

Gille Sándorné Julianna néni 1933-ban született Nagylétán, majd itt is nevelkedett 18 éves koráig egy testvérével együtt. Azt mondta, kiváló szülei voltak, szép emlékei vannak a gyermekkoráról. 18 évesen – ahogyan fogalmazott – körbenézni jött a városba, munkalehetőség után kutatva. Végül a Kohász utcai női építkezésre került írnokként.

– 1951. április 10-én jöttem ide. Akkor még csak a Május 1. utca volt készen és a Vasmű utat kezdték építeni. Még ebben az évben megismertem katonatiszt férjemet, majd 1953 márciusában
összeházasodtunk. Egy lányunk született.

Julianna néni lánya születése után elvégzett egy könyvelői tanfolyamot, és onnantól kezdve szinte egész életében könyvelőként dolgozott. A Vegyesipari Vállalat Központjában helyezkedett el; 1988-
ban nyugdíjba vonult.

– 33 év után jöttem el, majd három hónap múlva visszahívtak, hogy visszatudnék-e még egy kicsit menni, és végül még 25 évet rádolgoztam. Tulajdonképpen 10 évvel ezelőtt hagytam abba a könyvelést végleg, ami azóta is hiányzik.

Két unokája és két dédunokája született. 67 éve a Petőfi ligetben lakik, a szomszédaival pedig kitűnő viszonyt ápol. Azt mondta a születésnapján is sok szomszédasszonya köszöntötte. Mindennapjai derűsen telnek, azt mondta: igazán szép idős kora van.

– Nem vagyok beteg, nem fáj semmim, jól érzem magam, itt vannak a barátaim, úgyhogy teljesen jól vagyok. Elmondhatom, hogy jól telnek a napjaim és nagyon szép idős korom van.

  • Létrehozva: 2023. április 29.