fő tartalom

Fordított nap a Városházán: Hegedűs Kristóf egy napra az alpolgármesteri székben

Hírkép: Fordított nap a Városházán: Hegedűs Kristóf egy napra az alpolgármesteri székben

Barta Endre humán alpolgármester egy hónappal ezelőtt látogatott el a Pannon Oktatási Központba, hogy felkérjen egy diákot, fordított nap keretében üljön be az alpolgármesteri székbe. Akkor, egy kis iskolaigazgatói egyeztetés után Hegedűs Kristófra esett a választás, aki akkor meg is kapta a május 3-ára szóló megbízólevelét.

Talán még annyit az előzményekhez, hogy az áprilisi ceremónián már feltűnő volt Kristóf fiatalos, meggyőző, magabiztos és felettébb diplomatikus személyisége. Számára akkor meglepetés volt a felkérés, mégsem lehetett zavarba hozni. Nos, ennek tudatában várta mindenki a május 3-ai napot, ami reggel 9 órakor a közgyűlési teremben kezdődött.

Eskütétel, megbízólevél – mint a nagyoknál

Pintér Tamás polgármester a közgyűlési teremben fogadta és köszöntötte Hegedűs Kristófot, az őt elkísérő iskolavezetést, osztálytársakat. A hivatalos beiktatási ceremónia elején Pintér Tamás a következőkkel vezette fel az eseményt:

– Azt gondolom, hogy komoly feladat előtt áll Kristóf, ami sokkal inkább kihívás, hiszen egy napra alpolgármesteri feladatokat fog ellátni. Ez egy hivatás. Embereket kell irányítani, feladatokat végrehajtani, egy várost képviselni. Ezt egyetlen módon lehet csinálni: szívvel-lélekkel és becsülettel. Ehhez kívánok sok sikert, sok eredményes tapasztalatot!

Az alpolgármesteri eskütételt Dr. Molnár Attila jegyző felügyelte, illetve vette ki az újdonsült alpolgármestertől. A ceremónia után pedig, ahogy a közgyűlési teremben szokás, Kristóf gombot nyomott, szót kért, majd megköszönte a felkérést Barta Endrének, az önkormányzatnak a lehetőséget. Arról beszélt, hogy megtisztelőnek érzi a feladatot és igyekszik a nap folyamán maximálisan helytállni.

Fordított nap a Városházán: Hegedűs Kristóf egy napra az alpolgármesteri székben

Alpolgármesteri feladatok

Rögtön az első feladat egy közös sajtótájékoztató volt Pintér Tamással. A polgármester a sajtó számára most jelentette be az augusztus 20-ai programokat, meghívta a városlakókat a nagyszabású fesztiválra. Hegedűs Kristóf alpolgármester pedig a színpadi programokat, a fellépőket jelentette be.

A nap folyamán Barta Endre bemutatta Kristófnak a hivatalt, meglátogattak több irodát is és Kristóf belekóstolhatott a hivatali életbe is. Olyannyira, hogy a délelőtti szociális kerekasztal ülésen is részt vett és Barta Endre felügyelete mellett vezette azt. Délután az Útkeresés Segítő Szolgálatot keresték fel közösen. A nap végén pedig következett az összegzés.

Fordított nap a Városházán: Hegedűs Kristóf egy napra az alpolgármesteri székben

Mérlegelés

Hegedűs Kristóf egészen egyszerűen úgy értékelte a napot, hogy tökéletes volt:

– Megtisztelő volt számomra ez a nap és még egyszer köszönöm a lehetőséget, azt gondolom, hogy tökéletes volt minden. Eddig nem nagyon ismertem a hivatal munkáját, most sikerült egy picit belelátni és érzékelni azt, hogy mennyit kell dolgozni Dunaújváros érdekében. Az eskütételt szerintem soha nem fogom elfelejteni, egy életre szóló emlék marad. Ma többet hallottam és láttam a szociális ágazat feladataiból, elszomorítónak tartottam, hogy mennyi embernek kell nélkülöznie.

Barta Endre szerint teljesítették a nap elvárásait, örömmel zárta a napot:

– Én azt gondolom, hogy Kristóf ötösre vizsgázott. Tényleg le a kalappal a fiatalember előtt. Jól szerepelt a sajtótájékoztatón, a kerekasztal megbeszélésen nyitott volt, ügyes. Köszönöm ezt a napot és hálás vagyok érte, hogy mindenki pozitívan állt hozzá, mindenki komolyan vette. Én most visszaülök az alpolgármesteri székbe és igyekszem a jövőben úgy dolgozni, hogy megtaláljam az utat a fiatalokhoz is, szükségünk van rájuk, a véleményükre, az ötleteikre, a javaslataikra.

Fordított nap a Városházán: Hegedűs Kristóf egy napra az alpolgármesteri székben

 

  • Létrehozva: 2023. május 5.