fő tartalom

Benzingőz és fékcsikorgás a Ruhagyári úton

Hírkép: Benzingőz és fékcsikorgás a Ruhagyári úton

Újabb részvételi rekordot döntött meg a IV. Duna Szerszám Kupa, melyen ezúttal a Ruhagyári úton bizonyíthatták felkészültségüket a szlalom szakág szerelmesei.

Immáron negyedik alkalommal adott otthont Dunaújváros szombaton délelőtt és délután a Duna Szerszám Kupa elnevezésű autós viadalnak, mely az országos szlalombajnokság idei második futama is volt egyben.

Első a biztonság

A szervezők ezúttal új helyszínen, a Ruhagyári úton várták a résztvevőket, akik érkeztek is szép számmal, s mint azt Hegedűs Csaba főszervező elárulta, ezúttal nyolcvanhét autó indult a megméretésen, ám mivel egy-egy kocsival többen is teljesítették a pályát, bőven kilencven fölött volt a résztvevők száma.
– Már negyedik éve jöttünk Dunaújvárosba, idén is rekordot döntöttünk a résztvevők számában, a régiek mellett nagyon sok az új arc, s ez óriási öröm számunkra, mert az újak bevonzása mellett a régi versenyzőinket is meg tudtuk tartani, s ez nagyon sok jót jelent a szakágnak. Ami az idei versenyt illeti, a Vasmű térről el kellett már jönnünk, mert az aszfalt állapota nem felelt meg annak, hogy a mi mezőnyünk ott versenyezzen. Az itteni pálya kialakításánál nagyon nagy hangsúlyt fektettünk a biztonságra, de odafigyeltünk arra is, hogy a résztvevők számára egy élvezetes, tempós pályát építsünk. A versenyzőknek 1500 méteres távot kellett teljesíteniük, több kanyarral, a teljes visszafordítótól a szlalom elemekig mindent belevettünk, de hogy ezt ki tudjuk alakítani, a pálya végének be kellett csúsznia az ipartelepre, a kikötőbe. Ez a nézők által elzárt terület volt már, így egyeztünk meg az önkormányzattal, a Dunaferrel és az ott lévő cégekkel, akiknek természetesen jár a köszönet azért, hogy a verseny mellé álltak.

Benzingőz és fékcsikorgás a Ruhagyári úton

Jó hírét viszik a városnak

Érthetően elégedett volt a viadallal városunk általános hatáskörű alpolgármestere, Mezei Zsolt is, aki szintén negyedik alkalommal volt jelen a versenyen, melynek végén még a díjak átadásában is segédkezett.
– Nekem az autóversenyzés a szívem csücske, s ez már a negyedik alkalom, hogy Dunaújváros lehetőséget ad a szakágnak, hogy itt mutathassák be tudásukat a versenyzők. A helyszín új, eddig a Vasmű téren rendezték meg a viadalt, most a Szalki-szigeten, a szépen felújított, s három sávosra bővített Ruhagyári út adott méltó otthont a megméretésnek. Büszkék lehetünk arra, hogy évről évre Dunaújvárost is versenyhelyszínnek választják a résztvevők, s látják, hogy a dunaújvárosiak mennyire örülnek ennek, míg mi annak örülünk nagyon, hogy a versenyzők jó hírét viszik városunknak szerte az országban.

Az idei megméretésen három kört kellett teljesítenie a résztvevőknek, ám a legrosszabb idők kiestek végelszámolásnál, így a két legjobb köridő összeadásából alakult ki a végeredmény. Ahogy az várható volt, a versenyzők igen komoly csatát vívtak a pályával és az órával is, s ebből a küzdelemből végül Bognár Martin került ki győztesen, az abszolút összetett verseny második helyén Lovász Róbert végzett, míg a dobogó harmadik fokára dr. Pintér Máté állhatott fel a remek hangulatú verseny végén.

Örömmel tekintett vissza a szombati napra a Duna Szerszám Kupa névadó támogatója, Makai Gábor is, aki nagyon reméli, jövőre is visszatér a mezőny Dunaújvárosba.
– Kicsit hirtelen jött az időpont, el kellett dönteni, hogy most lesz a verseny, vagy egyáltalán nem lesz, ezért természetesen úgy döntöttünk, hogy legyen mindenképpen. Bár így ütközött az időpont a bringatúrával és a ballagásokkal, s mindössze három hét volt a felkészülésre, az új helyszín kiválasztására, de a szervezők óriási munkát végeztek, s nagyon örülünk, hogy meg tudták rendezni a viadalt. Mely ezzel együtt kiváló hangulatú volt, egyre több nézővel, újra rekordlétszámú versenyzővel. Éppen ezért is álltunk újra a rendezvény mögé, mert nagyon korrekt és tisztességes a szervezőbrigád, minden erejükkel azon dolgoztak, hogy egy látványos viadallal örvendeztessék meg a versenyzőket és a nézőket is, s ezért is bízunk abban, hogy jövőre is visszatér a szlalomosok lelkes mezőnye Dunaújvárosba.

  • Létrehozva: 2023. május 9.