fő tartalom

37. Bringatúra: együtt, remek hangulatban

Hírkép: 37. Bringatúra: együtt, remek hangulatban

Ismét nagy sikerrel rendezték meg városunk egyik legnépszerűbb szabadidősport rendezvényét, a hagyományos, s immár 37. alkalommal végigtekert Bringatúrát. Tömegek tekertek, remek tavaszi nap kerekedett! 

Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, a szokásos tavaszi programokból idén sem hiányozhatott a Bringatúra, melyen immáron 37. alkalommal várta a mozogni, kerékpározni vágyókat városunk önkormányzata, szombaton délelőtt.

Az ilyenkor szokásos regisztrációt már reggel nyolc órakor megkezdhették a résztvevők a Városháza téren, s ha valakinek gondja akadt kétkerekűjével, annak Orosz Tamás nyújtott segítséget az Aquarius és a Magellán Kerékpárbolt, valamint a helyi Decathlon áruház támogatásával. A kilenc órás rajt előtt Délczeg Zsófi zumba bemutatóval, Sólyomvári Ágnes pedig a közös bemelegítést vezényelve készítette fel a résztvevőket arra, hogy mindenki a lehető legjobb állapotban vágjon neki a 35 kilométeres Dunaújváros - Mezőfalva - Dunaújváros távnak.

Mely alatt egyszer azért le kellett szállnia a bringáról a résztvevőknek, hiszen a Kandó Kálmán téri építkezés miatt úgy döntöttek a szervezők, hogy az odafelé úton ezt a szakaszt gyalog tegyék meg a bringások. Az ideális sportidőben megrendezett túra első szakaszát és szerencsére a visszautat is komolyabb baleset nélkül sikerült teljesítenie mindenkinek, míg a mezőfalvi pihenőhelyen a Gabitrial formációja tartott izgalmas és rendkívül látványos triál bemutatót.

Mely után már csak a visszaút várt a kerékpárosokra, s bár a leggyorsabbak még dél előtt befutottak a Városháza térre, a főmezőny minden különösebb gond nélkül, nem sokkal negyed egy előtt érkezett célba. A visszaérkezést követően Dóczi Zsuzsi gymstick és fitness instruktor segítségével vezethettek le a résztvevők, majd jöhetett a szokásos tombolasorsolás, melyen két kerékpár mellett számtalan egyéb ajándékot vehettek át a szerencsések Pintér Tamás polgármestertől, aki 100-100 ezer forintos vásárlási utalvánnyal ajándékozta meg a túra legfiatalabb és legidősebb résztvevőjét, a 2021-es születésű Oláh Áront, valamint a 77 éves Kovács Tibornét is, aki egyébként rendszeres indulója a megméretésnek.

A végig kiváló hangulatú megméretésen óvatos becslések szerint is bőven ezer fölött volt az indulók száma, s a "betétprogramoknak" is hála mindenki remek élményekkel gazdagodva térhetett haza. Ezt emelte ki értékelésében Pintér Tamás polgármester is, aki szerint a legfontosabb célját elérte az idei túra.

– A 37. Bringatúrát azért is tartom fontosnak, mert végre van egy olyan lehetőségünk itt a városban, amin közösen, közösségi erővel meg tudunk mozdulni, méghozzá egy jó célért, az egészségünk megőrzéséért. Mindenki számára, kicsiktől a legidősebbekig nagyon fontos, hogy megmozduljanak, együtt mozogjunk, s a legfontosabb szerintem, hogy közösen tegyük mindezt. Én gyerekkorom óta eljövök a túrákra, mindig nagy élményt jelentett számomra, idén is nagyon jók voltak a programok, jók voltak a tombola ajándékok, vagyis minden adott volt ahhoz, hogy egy szép napot töltsünk el együtt.

  • Létrehozva: 2023. május 10.