fő tartalom

"... aki csak teheti, mindenképp az örökbefogadást válassza!"

Hírkép: "... aki csak teheti, mindenképp az örökbefogadást válassza!"

210 kilónyi száraztápot vitt Szabó Zsolt alpolgármester az Önkormányzati Ebrendészeti Telepen élő állatoknak. Az eledelt Létai Attila ebrendész vette át. 

A hontalan négylábúakat második alkalommal látogatta meg Szabó Zsolt alpolgármester az önkormányzati ebrendészeti telepen. Elsőként az új kenneleket nézte meg Létai Attila ebrendésszel, aki akkor körbevezette a négylábúak között. Mint hangsúlyozta, a felelős állattartás fontos jellemzője mindennapjainknak: 
– Azt gondolom, hogy az, hogyan bánunk a legelesettebbekkel, nagyon sokat elmond rólunk. Igaz ez akkor is, ha állatokról beszélünk, hiszen ők még kiszolgáltatottabbak nekünk, mint az emberek. Nemrég az ebtelepen vezetett körbe Létai Attila ebrendész. Akkor felemelő és szívszorító érzésekkel jöttem el az ebtelepről. Létai Attila hihetetlen munkát végez, a telep folyamatosan fejlődik, legutóbb két új kennel készült el, sajnos azonban ezeknek lakói is vannak. Látva azt a sok hontalan állatot, és azt, hogy a telep vezetője milyen lelkiismeretesen gondozza őket, és vigyáz rájuk, eldöntöttem, hogy felajánlok a számukra száraz tápot, amelyre nagy szükség van a telepen, hiszen mindennapi ellátásuk igencsak nehéz feladat.

Szabó Zsolt betartotta akkori ígéretét, és visszatérve az ebtelepre 210 kilónyi száraz tápot vitt a gazdátlan kutyusoknak: 
– Létai Attila elmondása alapján jelenleg nagyon alacsony az örökbefogadási kedv. Kutyát hazahozni sajnos én sem tudtam, de kutyatáppal és pénzadománnyal igyekeztem segíteni. Arra biztatok mindenkit, hogy aki csak teheti, mindenképp az örökbefogadást válassza! 

Megerősítette az alpolgármester szavait a telep vezetője is: 
– Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó, és Szabó Zsolt betartotta, amit ígért. Nagyon köszönöm az itt élő állatok nevében a nemes felajánlást, amelyre nagy szükség van, hiszen több mint 30 kutyus vár gazdira – köztük keverékek és fajtatiszták. Nem győzöm hangsúlyozni: az igazi segítség az, ha azzal csökkentjük az ebtelepeken élő kutyák számát, hogy vásárlás helyett örökbe fogadunk.  

Az állatok előre egyeztetett időpontban az Ebrendészeti Telepen, illetve a honlapon, a KUTYÁSOKNAK banner alatt megtekinthetők!

Létai Attila a leendő örökbefogadóknak rendelkezésükre áll, szívesen körbevezeti őket a telepen és a legfontosabb, hogy tanácsot ad, kinek milyen kutyus illik az életviteléhez.

  • Létrehozva: 2023. május 11.