fő tartalom

Boldog születésnap: Isten éltesse, Margit néni!

Hírkép: Boldog születésnap: Isten éltesse, Margit néni!

Újabb szépkorú polgárát köszöntötte Dunaújváros önkormányzata: Mihály Károlyné Margit néni 90. születésnapját ünnepelte a napokban. Ez alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő köszöntötte otthonában, családja körében.

Mihály Károlyné Margit néni a Somogy vármegyei Nagyatádon született 1933-ban. Római katolikus iskolába járt, ahol apácák nevelték. Városunkba 1962-ben érkezett, ahol aztán takarítónőként helyezkedett el: takarított egyebek mellett a Radarban, a 26-osban és az akkori tanácsnál is.

– A tanács földszintjén olyan rend van, hogy bármelyik szoba parkettájáról enni lehetne! – emlékezett vissza a dicsérő szavakra Margit néni.

Végül az Irodaház ügyeletére került diszpécserként, majd másodállásban a Vidámparkban dolgozott. Mint mondta: kollégái, főnökei midig megbecsülték és szerették, több alkalommal lett kiváló dolgozó.

Ma már mindennapjai csendesen, nyugalomban olvasással, tv-nézéssel, rejtvényfejtéssel és kiskert műveléssel telnek. A tavalyi évben például az önkormányzat Virágos Dunaújvárosért versenyén 3. helyezést ért el a „legszebb közterületi lakossági előkert” kategóriában.

Három gyermeke, négy unokája, három dédunokája és két ükunokája van.

Boldog születésnap: Isten éltesse, Margit néni!

  • Létrehozva: 2023. május 16.