fő tartalom

Virágcsokrok az EB-hősöknek

Hírkép: Virágcsokrok az EB-hősöknek

Városunk vezetése is köszöntötte a közelmúltban véget ért Európa-bajnokságon remekül szereplő magyar női tornász válogatott DKSE-s tagjait.

Mint arról beszámoltunk, parádésan szerepelt a magyar női válogatott a törökországi Antalyában megrendezett tornász Európa-bajnokságon. A Kovács Zsófia, Székely Zója, Mayer Gréta, Szilágyi Nikolett, Czifra Bettina Lili összetételű magyar csapat ugyanis a negyedik helyen végzett a kontinensviadalon, amivel biztosította helyét az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Nemcsak csapatban, hanem egyéniben is remekül szerepeltek versenyzőink, ugyanis a DKSE kiválósága, Kovács Zsófia egyéni összetettben ezüstérmet, míg gerendán bronzot szerzett.

Virággal, szép szavakkal kedveskedtek a válogatottaknak

A szép csapatsikerből nagyon komoly részt vállaltak a dunaújvárosi tornászok, ugyanis a válogatott tagjai közül Kovács Zsófia, Mayer Gréta és Czifra Bettina Lili is a DKSE versenyzője, s ha ehhez még hozzávesszük azt is, hogy a szintén dunaújvárosi Makai Lillának tartalékként kellett készen állnia az esetleges beugrásra, elmondhatjuk, hogy a magyar női tornász válogatott egyértelműen a DKSE versenyzőire épül.

A lányokat természetesen óriási szeretettel fogadta mindenki a sikeres Eb-szereplés után, s kedden délután városunk vezetése, Pintér Tamás polgármester, Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, valamint Motyovszki Mátyás, az Ifjúsági, Sport és Turisztikai bizottság elnöke is meglepte a csapat tagjait a tornacsarnokban, hogy virágokkal, kedves szavakkal mondjanak köszönetet Trenka János tanítványainak a remek eredményekért.

Virágcsokrok az EB-hősöknek

Jó hírét viszik Dunaújvárosnak

Tornászaink örömmel fogadták a virágokat és a szép szavakat, majd munkába is vetették magukat, hiszen a közeljövőben már Várnában szerepelnek Világkupa versenyen, ahol két-két szeren méretik meg magukat Kovács Zsófiáék.

Pintér Tamás: – Amikor eljövünk ezekre a kis összejövetelekre, ünnepségekre, s felköszöntjük azokat a lányokat, sportolókat, akik ilyen szép eredményt értek el, az egy nagyszerű dolog. Tudjuk, hogy azóta már több ezren gratuláltak nekik a sikeres Eb-szerepléshez, de nekünk is ide kell jönnünk és elmondanunk nekik, hogy nagyon fontosak a város számára ők és elképesztően büszkék vagyunk rájuk, hiszen jó hírét viszik Dunaújvárosnak, s azoknak az embereknek az akaratát, kitartás vágyát, akik itt sportolnak és dolgoznak nap, mint nap.

Barta Endre: – Idén is el vagyunk kényeztetve a DKSE által, s idén is kiemelkednek közülük a tornászok. Nagy öröm, hogy köszönthettük őket és gratulálhattunk nekik személyesen is, s ne feledjük, remélhetőleg jövőre is itt leszünk egy nagyon sikeres párizsi olimpia után. Dunaújvárosban nemcsak jelene van a sportnak, hanem múltja, s remélhetőleg jövője is, s a közeljövőben egy kicsit a visszatekintésé lesz a főszerep. Június 15-én lesz ötven éves a tornacsarnok, mely egy kis korszerűsítésen is átesett nemrég, s ennek köszönhetően már modern körülmények között készülhetnek sportolóink, s erről az ötven évről szeretnénk szép keretek között megemlékezni az említett napon. Pap Zoltán nevét viseli a létesítmény tavaly óta, emléktáblát avatunk, s a hírek szerint népszerű és nagyon híres tornászok érkeznek vissza a városba, hogy velünk együtt ünnepeljenek, szóval, aki szereti a tornasportot, annak érdemes lesz ide kilátogatnia.

Virágcsokrok az EB-hősöknek

  • Létrehozva: 2023. május 17.