fő tartalom

Szociális Konyha indult Dunaújvárosban

Hírkép: Szociális Konyha indult Dunaújvárosban

A jelenlegi gazdasági helyzetben már napi egyetlen tányér meleg étel is sokat jelent egy-egy háztartás költségvetésében, azt bizonyítja az is, hogy a Dunaújvárosi Szociális Szolgáltató első ingyenes ételosztásán is hosszú sorban vártak ételre az arra rászorulók. 

Dunaújváros Önkormányzata az elmúlt években is igyekezett a nehéz helyzetben élőkön segíteni, a héten pedig egy újabb állomáshoz érkeztünk. Mostantól a Dunaújvárosi Szociális Szolgáltató Szociális Konyháján változatos és finom ételekkel várják a vendégeket.

Változatos és finom ételeket ígérnek

A Római körút 36/B. szám alatti Civil házban térítésmentesen biztosítanak egy tál meleg ételt minden 18. életévet betöltött lakos számára. Hétköznaponként 12 és 14 óra között várják az ebédért érkezőket, akik elvihetik, vagy a helyszínen el is fogyaszthatják az egytálételt. Fontos, hogy mielőtt bárki elindulna a Római városrészbe, először a Városházán regisztrálnia kell! A Szociális Konyha elindulását Dunaújváros városvezetése jelentette be, ahol Pintér Tamás polgármester azt is elmondta, hogy az önkormányzat elkötelezetten akar segíteni azokon, akik bajba kerültek, akik nélkülöznek:

– Örömmel jelentem, hogy megkezdte működését Dunaújvárosban a Szociális Konyha és mostantól a rászorulók napi egyszeri melegételt kaphatnak. Eddig is igyekeztünk a bajba jutott embereken segíteni, az elszabaduló élelmiszerárak miatt pedig azon gondolkodtunk, hogyan tudnánk ezen a problémán is enyhíteni? Azt gondolom, hogy sokan vannak, akiknek most ez a lehetőség segítséget fog jelenteni. Azt is tudom, hogy egy tál étel nem sok, de egy több fős családban már számottevő lehet. Elmondhatom, hogy nem állunk meg, további lehetőségeken gondolkodunk.

Szociális Konyha indult Dunaújvárosban

Ötezer adag is lehet a kapacitás

Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester szerint jelenleg a Római városrészben lehet elérni ezt a szolgáltatást, de az önkormányzat a további bővítésen dolgozik. Ha lesz rá igény, akár ötezer adag meleg ételt is ki tudnak majd osztani:

– Egy mondás szerint, aki egy ember életét jobbá teszi, az jobbá teszi az egész világot. Ezen elvek alapján az elmúlt években igyekeztünk olyan emberarcú, szociálisan érzékeny politikát folytatni a városban, ahol az önkormányzat különféle szolgáltatásokkal, támogatásokkal segíti a városlakókat. Ebben az inflációs időszakban mindenkinek meg kell küzdenie a mindennapokkal, ezért is büszke vagyok arra, hogy egy ilyen segítő szolgálat indulhatott el Dunaújvárosban.

Szociális Konyha indult Dunaújvárosban

A Szociális Konyha címe: Dunaújváros, Civil Ház, Római körút 36/B.

A Szociális Konyha igénybevételének feltételei:

  • betöltött 18. életév
  • dunaújvárosi lakcím, vagy tartózkodási hely
  • megállapodás kötése, amihez személyes iratok szükségesek
  • egészségi állapotra vonatkozó igazolás (mely a szociális rászorultságot igazolja)

A regisztráció helye: Dunaújváros, Városháza tér 2. „B” épület, földszint 10-11 iroda.

Hétfő, szerda: 8-16 óráig, péntek: 8-12 óráig.

Telefonszám: 20/351-6156

  • Létrehozva: 2023. május 18.