fő tartalom

Köszöntötték a bajnokokat!

Hírkép: Köszöntötték a bajnokokat!

Büszkén és örömmel ismerte el a Dunaújvárosi Egyetem DSE első számú asztalitenisz csapatának NB I-es bajnoki címét városunk, és az egyetemi sportegyesület vezetése is. Mint arról korábban beszámoltunk, két fordulóval a bajnokság vége előtt megszerezte az NB I-es pontvadászat első helyét a Dunaújvárosi Egyetem DSE első számú asztalitenisz csapata.

Egyénileg és csapatként is erősek

A Biró Bálint, Éliás Attila, Jeszenszki Dániel, Makk Benedek, Nemes Vince összeállítású alakulat rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a 2022/2023-as szezonban, melynek eddigi tizenhat találkozóján tizenöt alkalommal diadalmaskodott, s mindössze egyszer, a Tatai AC vendégeként szenvedett vereséget. Az együttes erejét jelzi, hogy az egyéni győzelmi rangsorban a gárda négy tagja is az első tizenkettő között található, s éppen ez volt az egyik kulcsa annak, hogy asztaliteniszezőink több mint tíz évvel megalakulásukat követően, és a tavalyi NB II-es győzelem után elhódították az NB I bajnoki címét is.
Bár még két találkozó hátravan az idei szezonból, a csapat tagjai azért már megünnepelték a megérdemelt bajnoki elsőséget, s szerdán este városunk, valamint a Dunaújvárosi Egyetem DSE vezetése is felköszöntötte a játékosokat, akik már gőzerővel készülnek a hátralévő két fordulóra, hiszen hiába a bajnoki cím, szeretnék újabb sikerekkel lezárni csodaszép szezonjukat.

Köszöntötték a bajnokokat!

Nagyon jó úton járnak

Az egyetem tornatermében megtartott ünnepségen először Varga Richárd szakosztályvezető köszöntötte a jelenlévőket, majd Pintér Tamás polgármester, valamint Kiss András, a Dunaújvárosi Egyetem Diák Sportegyesület elnöke gratulált a csapat tagjainak, kiemelve, mekkora tettet vittek végbe azzal, hogy a sportág hosszú ideje íródó dunaújvárosi történelmében először tudtak aranyérmet nyerni az NB I-es pontvadászatban.

Köszöntötték a bajnokokat!

Pintér Tamás: – Dunaújváros nagyon büszke lehet a csapat tagjaira, mert egy olyan eredményt sikerült elérniük az asztaliteniszezők között, amire még nem volt példa a városban. Amennyiben jól tudom, az évek alatt több száz csapatot megelőzve jutottak el az NB I aranyérméig, s erre tényleg mindannyian büszkék lehetnek. Ez egy olyan csapat, amelyet támogatni kell, s ezért azt tudom ígérni, hogy az önkormányzat, amiben tudja, támogatni fogja a csapatot a jövőben, abban bízva, hogy a jövőben akár még ennél is szebb eredményeket érjen el.

Kiss András: – Csakis a hála és a gratuláció, az a két szó, ami eszembe jut ezúttal, főleg azért, mert az idei szezon nem a legjobban indult különböző problémák miatt, s itt elsősorban a teremproblémákra gondolok. Viszont ez a csapat bebizonyította, hogy méltó a győzelemre, méltó a bajnoki címre, mert a külső nehézségek ellenére összességében simán hozták ezt a szenzációs eredményt. Nagyon fontos, hogy elindult egy folyamat, a fiatalok felé nyitás, s bár egy kicsit ez megakadt, ez az eredmény az, ami megmutatja, ez az út nagyon jó, ezen az úton kell haladni tovább. Őszintén jár a gratuláció mindenkinek, nagyon bízom abban, hogy ez a munka tovább folytatódik.

  • Létrehozva: 2023. május 19.