fő tartalom

Itt az újabb nagy durranás: Parázs-Varázs a Szalki-szigeten

Hírkép: Itt az újabb nagy durranás: Parázs-Varázs a Szalki-szigeten

Még ki se keveredtünk a Sugárúti Fesztivál élményzónájából, nyakunkon a következő komoly közösségi kihívás: a város gigantikus grillpartiját a Szalki-szigeten rendezik szombaton. Lássuk máris a június 3-án, szombaton esedékes Parázs-Varázs városi piknik és grillparti tételes kínálatát.

Több mint sütögetés

A Parázs-Varázs grillparti töretlen és törhetetlen népszerűségét ékesen igazolja a tény, hogy bár a szervezők 200 sütőhelyet biztosítottak a résztvevőknek a Szalki-szigeten, az online asztalfoglalás révén hetekkel ezelőtt gazdára talált az utolsó kiadó placc. A hangulat garantáltan remek, a felhozatal pedig szokásosan gazdag lesz, ez már most biztos – az ízélmény azzal együtt garantált, hogy a Parázs-Varázs a kezdetek kezdete óta messze túlnőtt egy szimpla gasztroklubon. 
A város meghatározó közösségi eseményévé nőtte ki magát, ráadásul az idei kínálat a kísérő programok terén is minimum csalogatónak mondható. A legbátrabbak ugyanis már délelőtt 10 órakor nekivághatnak, a Duna Dog Center a felső Duna-parti kilátótól startoló Kalandtúra elnevezésű eseményre várja az érdeklődőket – a cél az lesz, hogy a csapat együtt közelítse meg a nagy közös sütögetés helyszínét.

A programsorozat hivatalos megnyitója 13.45-kor kezdődik, a városi piknik közös tűzgyújtása pontban 14 órakor lesz, onnantól kezdődhet a nagy közös sütögetés! Ugyanekkor startol a Sambrasil csoport interaktív showműsora is. Ezt követően – a kiadott program szerint 14.40-től – lépnek színre a Dunaújváros Hangja című tehetségkutató verseny döntősei, majd 16 óra után az Anyák a Hordozásért Alapítvány (AHA) tornája következik a színpad előtt. 
A kalandtúra, valamint a versenyek eredményhirdetése után 17 órától a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes összeállítását láthatja a nagyérdemű, majd 19 órától Korda György és Balázs Klári koncertje következik (még egy ász pókernél is nagyobbat nyerhet, aki arra tesz, hogy nem csendül föl a "Reptér", és az valamiért tényleg kimarad a koncertmenüből). És ezzel még mindig nincs vége a színpadi kínálatnak, sőt: 20.30-tól a Halott Pénz koncertjének tapsolhat a közönség, majd DJ Matkovics táncoltatja meg a legkitartóbbakat – egészen éjfélig.

Programözön csalogat

A nagy közös sütögetés és a színpadi események mellett igazi nyárköszöntő kavalkádra készülhetünk – a szervezők gazdag családi programsorozattal várják a vendégeket 13-19 óra között. A kínálatban Kortalan történeti játékokkal csalogat majd a vidám kádárlegény kicsiket és nagyokat, de ÖKO-labirintus, vidámpark, smink és hajfonás sátor, arcfestés, csillámtetoválás és kézműves foglalkozás, de még pónilovaglás lehetősége is várja a vendégeket.
A családi programok sorában a korábban említett kalandtúra mellett a Duna Dog Center kutyasimogatója is szerepel, emellett családi sorverseny, kötélhúzás és szelfigép(!!!) is színesíti a kínálatot. Emellett lesz gasztro sétány és kézműves vásár, a Decathlon Dunaújváros pedig SUP és kajak teszttel várja az érdeklődőket a szabadstrandon – 13 és 18 óra között.

Remek közösségi programot, fergeteges juniálist ígér a Parázs-Varázs – mindenkit várnak a Szalki-szigeten szombaton!

  • Frissítve: 2023. június 5.
  • Létrehozva: 2023. június 1.