fő tartalom

Majdnem éles bevetés a Rendvédelmi nap kavalkádjában

Hírkép: Majdnem éles bevetés a Rendvédelmi nap kavalkádjában

Tömeges jelenlét délelőtt, zajos felvonulás délután, szirénaözön és full arzenál: újra sikert aratott a Rendvédelmi nap című programsorozat a Kultik Mozi előtt, majd szerte a városban még múlt pénteken.

Már az előkészületek is sejtetni engedték, hogy ha fegyverropogásra szerencsére nem is, de azon kívül szinte mindenre készülhetnek a résztvevők a Közbiztonsági hónap eseménysorozata csúcspontjának számító közösségi programon.

A közösség védelmében

Az esemény megnyitóján Pintér Tamás polgármester köszöntőjében kiemelte, a seregszemle méltán híres arról, hogy bemutathatja a rendvédelmi szerveket – és mindazokat, akik e kötelékek
valamelyikében dolgoznak:
– Azok előtt az emberek előtt tisztelgünk most, akik munkájuk során különleges szerepet vállalnak a mi életünkben is – a mi biztonságunkat, értékeinket, életünket óvják, éjt nappallá téve azon dolgoznak, hogy megvédjenek minket, akár a testi épségük kockáztatásával is. Bár ez a nap a gyerekeknek, valamint a rendvédelmi pályával kacérkodó fiataloknak szól, nem maradhatnak el a köszönet szavai azok felé, akik már feltették az életüket a rendvédelemre.

Majdnem éles bevetés a Rendvédelmi nap kavalkádjában

A Rendvédelmi nap egyébként a „Bevált recepten ne változtass!” ősi elvét követte: a polgármesteri megnyitót követően elsősorban a fiatal generációkat elvarázsoló bemutatók csalogattak. Ki-ki megismerkedhetett a technikai felszerelések armadájával (rögtönzött közvélemény-kutatásunk szerint döntetlent hozott a tűzoltóautó és a rendőrmotor népszerűségi indexe), kézbe vehették a fegyvereket, de a rendvédelmi szervek eszközeit is sokan kipróbálták – persze szerencsére nem élesben. A programot bűnmegelőzési bemutató, informatív tájékoztatók sora tette teljessé. A jó időben több száz óvodás, valamint kis-, és nagyobb iskolás vetette magát a kínálat tengerébe.

Személyes találkozás

Éppen a sokszínűséget, valamint a derűs ismerkedés jelentőségét hangsúlyozta a DSTV kamerája előtt Orosz Csaba önkormányzati képviselő, a közbiztonsági bizottság elnöke:
– Itt el lehet beszélgetni a rendőrökkel, meg lehet szólítani a tűzoltókat, bármilyen kérdésre nagyon szívesen válaszolnak. Azt tartom a legfontosabbnak, hogy rengeteg gyereket, fiatalt látunk itt, így ez a program egyszerre az ismerkedés, a tájékoztatás és a szórakoztatás terepe. Nagyon örülünk a sokadalomnak, az érdeklődésnek, a fiatalok nyitottságának, és természetesen nagy köszönettel tartozunk a programsorozat összes közreműködőjének!

Majdnem éles bevetés a Rendvédelmi nap kavalkádjában

Az eseménysorozat egyik különlegessége – és egyúttal fináléja – a technikai és egyéb rendvédelmi gépjárművek, vagyis a „kéklámpások” felvonulása volt. A szirénáktól hangos délutáni városjárás szintén nagy sikert aratott. A menet végállomása újra a mozi előtti térség lett, ahol azok a gyerkőcök is a rendőrmotor nyergébe pattanhattak, akik délelőtt esetleg kimaradtak a mulatságból.

  • Frissítve: 2023. június 1.
  • Létrehozva: 2023. május 29.