fő tartalom

Fantasztikus hangulat a Parázs-Varázson

Hírkép: Fantasztikus hangulat a Parázs-Varázson

Illatorgia és ízélmények özöne, remek csapatok és tömeges jelenlét: ezrek szórakoztak felhőtlenül és énekelték teli torokból a Reptér című örökzöldet (kétszer is!) a Parázs-Varázs grillpartin szombaton. Csúcsrajáratás máris itt!

Az események a Duna Dog center kutyuskás kalandtúrájával már délelőtt megkezdődtek, de igazán kora délutántól pörögtek föl – biturbó üzemmódban – az események a Szalki-szigeten. Remek buli kerekedett, lássuk a részleteket!

Mindenki boldog

Miközben a Szabadstrandnál megkezdődött a kajakos és SUP-os akciózás, és szép lassan a csillámfestők, hennások sátra is benépesült, a végvári vitézek kalandos játszóháza is várta az ügyeskedőket, és az aprónépeknek berendezett játszóházba is befutottak a vendégek, a grillparti helyszínén szó szerint forrpontra emelkedett a hangulat hőfoka. 
A rövid megnyitóban nem véletlenül nevezte az ország legnagyobb grillpartijának az eseményt Pintér Tamás polgármester, aki kicsivel később már a "Rajta, Újváros!" Egyesület sátránál a DSTV kamerája előtt is büszkén beszélt a programról:
– Nagy örömömre már most benépesült a helyszín, baráti társaságok, munkahelyi csapatok verbuválódtak össze, hogy együtt hódoljanak a sütögetés, főzőcskézés örömeinek. Még csak a programok elején járunk, de már most feltűnt, hogy kiváló a hangulat. Jó esély van arra, hogy a színpadi programok, benne Korda György és Balázs Klári, valamint a Halott Pénz koncertjével szintén nagy sikert aratnak – örülök, hogy újra sikerült egy vonzó közösségi eseménynek helyszínt biztosítani a csodás Szalki-szigetünkön!
Évek óta visszatérő vendég, ezúttal a délután és este háziasszonyaként vállalt szerepet Nemes Anna: mint elárulta, az ATV munkatársaként örömmel és azonnal igent mondott a felkérésére, büszke dunaújvárosi gyökereire, és persze bízik abban, hogy sikeres eseménysorozat és kiváló buli közreműködője lehet. 

Fantasztikus hangulat a Parázs-Varázson

Fantasztikus hangulat a Parázs-Varázson

Sülve, főve – együtt!

A csapatok semmit sem bíztak a véletlenre, a Parázs-Varázs szép hagyományának fontos fundamentuma, hogy szinte percek alatt a füstbe borul a küzdőtér, hogy abból újabb néhány minutummal később valóságos illatorgia kerekedjék. A felhozatalra sem az ételek, sem az italok frontján nem lehetett panasz – az elmúlt esztendők gasztroforradalma is jót tett a bulinak, a gyönyörködtető változatosság jegyében a húsos jóféleségek egész sor került a rácsokra, vagy éppen a kondérba, utóbbi a pörköltszaft-hívők nagy örömére.

A lényeg persze a nagy közös kajálás mellett az önfeledt együttlét, ezt emelte ki kérdésemre Molnár-Babik Szabina, aki egy biztosítós csapat első embereként a Parázs-Varázs csapatépítő jellegét is hangsúlyozta – az is aligha véletlen, hogy a vidám brancs a Szuper Csapat névvel foglalt asztalt a mulatságra. De szokás szerint jöttek sportolók – és drukkerek! –, baráti társaságok, családok is szép számmal – hibátlan mutatvány a Parázs-Varázs, ezt is sokszor elkönyveltem már, újra bebizonyosodott. (Nem leszek hipokrita, jómagam idén is a Görög-Magyar Barátság asztalánál fogyasztottam a mediterrán ihletésű/fűszerezésű jóféleségekből, a szőlőpálinka is nagyon finom volt, jamasz!) 

Fantasztikus hangulat a Parázs-Varázson

Kordáék titka, a Halott Pénz varázsa

Szépen gömbölyödtek a színpadi események is, brazil táncshow és a Dunaújváros Hangja című verseny résztvevőinek koncertje alapozott, sokan bekapcsolódtak a hurcis anyukák (hivatalos nevén: az Anyák a Hordozásért Alapítvány, vagyis az AHA) színpad előtti átmozgató edzésébe is, szép siker aratott a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes összeállítása, de az igazi hangrobbanás Korda György és Balázs Klári koncertjének kezdetét jelezte kora este. Azt, hogy mi lehet a titkuk, nem én fejtem meg, de a tények makacs dolgok: 66 és (Gyurka bácsi) és 45 év (Klárikám) a színpadon, töretlen és jól láthatóan törhetetlen népszerűség, móka, kacagás, irónia (és önirónia!), az évtizedes slágereket az  a korosztály is kacagva, boldogan fújja, amelynek tagjai meg sem születtek a dalok megálmodásakor.

Egy ideig a színpad előtt toporogva figyeltem a hatást és az ellenhatást, a Reptér című számnál tartottam éppen a sütögetés helyszínére, táncolt az egész brájzli, komolyan (a ráadás ismétlésénél is). Szép gesztus, hogy Pintér Tamás a végén virágcsokorral és borral köszönte meg az élményt, aztán a már kifelé hajtó pártól zajos üdvrivalgás búcsúzott a parazsas placc – varázslatos pillanat volt ez is, eltettem.
És ha már varázslat – az est utolsó fellépőjeként remek koncertprogrammal rukkolt ki a Halott Pénz is, szépen és okosan adagolva a vadonat dalokat az ősi kedvencekkel, a végére tartogatva a legnagyobb sikereket. A csapat tagjai szó szerint nagyot csobbantak a népszerűség tengerében, a tömeg pedig hálásan bekapcsolódott a buliba – szép, emlékezetes produkció kerekedett.

Fantasztikus hangulat a Parázs-VarázsonFantasztikus hangulat a Parázs-Varázson

A Parázs-Varázs minden szempontból elérte a célját – lett egy vidám, derűs, jó napunk, és ahogy a végén sok ezren, én is csak a szokásos szlogennel búcsúzom: jövőre veletek, ugyanitt!

  • Frissítve: 2023. június 12.
  • Létrehozva: 2023. június 5.