fő tartalom

Két városépítő szépkorút köszöntött az önkormányzat a napokban

Hírkép: Két városépítő szépkorút köszöntött az önkormányzat a napokban

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: a napokban Kuti Józsefné és Végh János egyaránt 90. születésnapját ünnepelte. A városépítő szépkorúakhoz Barta Endre alpolgármester, valamint Szántó Péter, Motyovszki Mátyás és Dr. Székely Károly önkormányzati képviselők látogattak el.

A huszonötszörös véradó

Kuti Józsefné Ilona néni 1933-ban földművelő családban született a Tolna vármegyei Szedresen négy testvérével együtt. Gyermekkorát is itt töltötte, majd 1959. novemberében érkezett Dunaújvárosba, ahol elsőként a TSZ-ben, majd a Vasútnál dolgozott. Több alkalommal volt kiváló dolgozó, és még miniszteri kitüntetésben is részesült. 
Barta Endre alpolgármesternek és Dr. Székely Károly önkormányzati képviselőnek egyebek mellett azt is elmesélte, családja mellett arra is nagyon büszke, hogy huszonötszörös véradónak mondhatja magát. 
Három gyermeke, hat unokája és tíz dédunokája van, akikkel a 90. születésnapját is ünnepelte. 
–  Nagy sátras születésnapom volt, itt volt az egész család. Igazán szép, nagy családom van, amit mindenkinek kívánok, mert a család és a munka a hosszú élet titka. – emlékezett vissza Ilona néni. 
Mindennapjai ma már tv nézéssel, olvasással és rejtvényfejtéssel telnek. Utóbbi elfoglaltság köti le igazán, azt mondta nincs nap, hogy ne fejtene meg egy-egy feladványt. 

Két városépítő szépkorút köszöntött az önkormányzat a napokban

Aki akár 25 évet is letagadhatna

Végh János, Jani bácsi 1933-ban Rácalmáson született, édesanyja negyedik gyermekeként. Azt mondta dolgos, ám boldog gyermekkora volt. Általános iskoláit Kulcson végezte, majd katona lett, ahonnan 1956-ban szerelt le. 
Ezt követően a Dunai Vasmű Hengermű részleg építésén vett részt. 26 évesen ismerte meg feleségét, akivel három gyermeket nevelt. Esti tagozaton elvégezte a gépészeti technikumot, majd feleségével együtt a nyugdíjazásukig a Dunai Vasmű Hengermű Kikészítő üzemében dolgoztak.
A három műszak mellett rácalmási kis kertjében szőlészkedett, borászkodott. Kedvenc időtöltése a horgászat volt, amelyet bár ma már nem űz, de a mai napig őt hívják szomszédok, ismerősök, amikor pontyot kell tisztítani és feldolgozni. Mindezek mellett szívesen segíti szomszédait, akikkel nagyon jó kapcsolatot ápol. Sokszor elmegy a piacra és bevásárol a lépcsőházban élő időseknek. 
 Gyermekeivel, unokáival és dédunokáival szeretetteljes kapcsolatot tart fenn, hat unokája és kilenc dédunokája van, akik gyakran látogatják. 90. születésnapját népes családja körében ünnepelte.

Két városépítő szépkorút köszöntött az önkormányzat a napokban

  • Létrehozva: 2023. június 5.