fő tartalom

A tervek készen vannak, a források viszont zárolva

Hírkép: A tervek készen vannak, a források viszont zárolva

Dunaújváros városvezetése elkötelezetten dolgozik azért, hogy a mostani európai uniós fejlesztési ciklusban a forrásokat a lehető legjobban használja fel. Az ehhez szükséges dokumentumokról, a kilátásokról Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester sajtótájékoztatón számolt be.

Dunaújváros az előttünk álló uniós fejlesztési ciklusra vonatkozó tervdokumentációját elkészítette, elküldte jóváhagyásra. A Magyar Közlönyben pedig meg is jelent egy határozat, ami szerint jóvá is
 hagyták. Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester szerint ez jót jelent, de…

– Ebben a fázisban már azt is gondolhatná az ember, hogy minden a terv szerint zajlik és a dunaújvárosi polgárok hamarosan felhasználhatják majd ezeket a forrásokat. Ez sajnos azonban nem így van. A magyar kormány politikája miatt ugyanis a források zárolva vannak. Én arról tudok beszámolni, hogy mi készen állunk arra, hogy fejlesszük Dunaújvárost, készen állunk arra, hogy ezeket a forrásokat a lehető leghatékonyabban használjuk fel. De jelenleg nem tehetünk mást, mint várjuk a magyar kormányt, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy ezeket a pénzeket meg is kapjuk.

Szabó Zsolt beszélt arról is, hogy az előző fejlesztési ciklusban 9,7 milliárd forint érkezett Dunaújvárosba, amit a gazdasági alpolgármester szerint nem jól használt fel az előző városvezetés:

– Sok esetben értelmetlen, vagy éppen presztízsberuházásokra ment el a pénz. Ráadásul úgy, hogy nekünk, a Rajta Újváros! városvezetésének kellett ezeket a projekteket visszahozni a sírból. Nekünk kellett dolgozni azért, hogy épüljön a körforgó, vagy éppen új bölcsőde.

Szabó Zsolt beszélt a következő időszak konkrét terveiről is, arról, hogy Dunaújváros városvezetése milyen irányokat tart fontosnak, illetve megvalósítandónak. Ezek között szerepel a Mondbach-kúria előtti tér rekonstrukciója, útfelújítások, közlekedést segítő beruházások, okos parkolók építése, városi wifi-hálózat kiépítése, energiahatékonysági beruházások, óvodai és iskolai fejlesztések, mivel – ahogy Szabó Zsolt meg szokta jegyezni - olyan egy város jövője, amilyenek a benne élő fiatalok lehetőségei.

  • Létrehozva: 2023. június 8.