fő tartalom

4070 köbméter ment a szemétbe

Hírkép: 4070 köbméter ment a szemétbe

Tíz alkalommal szabadulhattak meg a városlakók a már megunt, feleslegessé vált tárgyaiktól, illetve az otthonaikban található elektronikai hulladéktól a márciusban indult lomtalanítási sorozaton.  A tavaszi akcióban 4070 köbméternyi lomtól tisztult meg Dunaújváros, amelyet a Rajta, Újváros! Egyesület a jövőben is folytatni kíván.  

Az elmúlt években az önkormányzat jelentősen átalakította a lomtalanítás rendszerét Dunaújvárosban. Fontos változás egyebek mellett például, hogy a  szervezett keretek között zajló alkalmak során a lomok mellett a lakók minden alkalommal megszabadulhatnak az elektronikai hulladékoktól is.

 – 2020-ban jelentősen  átszerveztük a városszintű lomtalanítást. A véleményünk és a lakók visszajelzései alapján is bevált ez az új rendszer, amely hatékonyabb és jobb. Hiszen míg a régi rendszerben például több héten át csúfították a városképet a konténerek, addig az új rendszerben a lomtalanítás befejezése után, még aznap elszállítják a megtelt edényzeteket. – emelte ki Mezei Zsolt alpolgármester.

Mint mondta: a tavaszi akcióban 10 alkalommal szabadulhattak meg a városlakók feleslegessé vált tárgyaiktól, és az elektronikai hulladéktól.

 – Ez alatt a 10 alkalom alatt 4070 köbméternyi lomtól tisztult meg a város. A legfontosabb, hogy a hulladék nem az erdőben köt ki, szennyezve a környezetet, hanem feldolgozzák azt a megfelelő helyen. Másik fontos hozadéka, hogy a képviselők munka közben találkoznak a körzetben élőkkel: amíg együtt viszünk egy ágyat a lakókkal, azt gondolom, hogy meg tudjuk beszélni a körzet ügyes-bajos dolgait.

Míg a Fideszes képviselők egyetlen egyszer sem vettek részt a lomtalanításon, addig a Rajta, Újváros! Egyesület képviselői aktív és állandó résztvevői az akcióknak. Tulajdonképpen a mi fogadóóráink szombatonként a lomtalanításon vannak. – fogalmazott az alpolgármester.

Hozzátette: fontos megemlíteni azokat az embereket is, akik a lomtalanítás koordinációs feladataiban segédkeztek. Mind a Dunanett Nkft., mind az önkéntesek, a polgárőrök, mind pedig a Városvédők Újtelepért Egyesület tagjai amiben csak tudtak, segítették a városlakókat.

Most egy rövid szünet következik, de folytatni szeretnék a munkát. Bíznak abban, hogy a nagy sikerre való tekintettel a megszokott rend szerint a lakosságnak továbbra is lehetősége lesz megszabadulnia az elektronikai hulladéktól is.

  • Létrehozva: 2023. június 26.