fő tartalom

Újra élettel telik meg az egykori vidámpark

Hírkép: Újra élettel telik meg az egykori vidámpark

Új fejezet kezdődik az egykori vidámpark életében: koncertek, vidám- és kalandpark, kisvonat, valamint kertmozi is szerepelnek a július 7-én debütáló I. Kalandpark Fesztivál programkínálatában. A könnyed, nyár(est)i szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt garantált.

Sok városlakó emlékszik még az egykori ifipark legendás koncertjeire. A terület az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott, szükséges megtölteni élettel. Erre tesz kísérletet a Kalandpark Fesztivál, amely választ és megoldást ad arra az időről-időre visszatérő problémára, hogy a helyi zenekaroknak nincs lehetőségük Dunaújvárosban. Legalább nosztalgiából érdemes lesz kilátogatni, hiszen a helyi zenekarok koncertjei, a kisvonat és a kertmozi is ingyenesen lesz látogatható, az esti nagykoncertre pedig a dunaújvárosiak kedvezményes áron vásárolhatnak jegyet vagy bérletet.

Kertmozi nélkül nincsen nyár – július 7. (péntek)

Július 7-én, pénteken este mozi esttel nyit a Kalandpark Fesztivál, 19:30-tól Nagy Ervin, Jászai Mari díjas színművész, Dunaújváros díszpolgára pódiumbeszélgetés részeként árul el kulisszatitkokat a Kincsem című film forgatásáról.

20:00 órától pedig a Kincsem lesz műsoron. A Kalandpark fái alatt, igazi pokrócos, popcornos élmény lesz. A mozizáshoz elengedhetetlen finomságokat, mint a pattogatott kukorica, nachos és frissítő üdítő a Kultik Mozi csapata biztosítja. Gyere, és fedezd fel a „kertmozizás” élményét!

 

A szombat sem csak a zenéről szól majd – július 8. (szombat)

Szombaton már délelőtt indulnak a programok.

10:00 órától kalandpark és vidámpark is várja a kilátogatókat, többek között ugrálóvárral és dodzsemmel.

11:00 órától egészen 19:00 óráig ingyenesen használható kisvonat közlekedik a Béke városrészből.

11:00 órától egészen 19:00 óráig ingyenes kézműves foglalkozás és csillámtetoválás is várja a gyerekeket.

Délután a dunaújvárosi zenekaroké a főszerep, 15:00 órától a Born Again zenekar, 17 órától pedig az Alaszka zenekar lép fel, mindkét koncert ingyenesen látogatható.

20:00 órától a HIPERKARMA ad nagykoncertet, amire a dunaújvárosiak kedvezményes vásárolhatnak belépőt a www.jegy.hu-n. De lesz lehetőség a helyszínen is jegyet vagy bérletet váltani, de fontos, hogy itt csak készpénzes fizetés lehetséges majd!

 

 

A vasárnap a gyermekeké – július 9.

Július 9-én, vasárnap már a gyermekeké a főszerep:

10:00 órától ismét kalandpark és vidámpark is várja a kilátogatókat, többek között ugrálóvárral és dodzsemmel.

11:00 órától egészen 19:00 óráig pedig ingyenes kézműves foglalkozás és csillámtetoválás várja a gyerekeket.

A vidámparki játékok mellett Shrekkel is találkozhatnak, hiszen a kertmoziban 10:00 órától a Shrek első részét vetítik. A kertmozi ezúttal is ingyenesen látogatható.

Mindhárom napon a városlakóknak lehetősége lesz vásárolni különféle finomságokat: kürtőskalács, hot-dog, fagylalt, édesség és jégkása közül válogathatnak.

Augusztus 11-12-13-án hasonló tartalommal várjuk a városlakókat, itt a szombati nagykoncertet a Blahalousiana adja. Erre jegyek szintén a www.jegy.hu oldalon vásárolhatók.

Szeptember 15-16-17-én az idei utolsó Kalandpark fesztiváli eseményen a Tankcsapda lesz a szombati fellépő. Erre jegyek szintén a www.jegy.hu oldalon vásárolhatók.

  • Frissítve: 2023. július 24.
  • Létrehozva: 2023. június 26.