fő tartalom

Hétvégén visszatérnek az alfások Dunaújvárosba!

Hírkép: Hétvégén visszatérnek az alfások Dunaújvárosba!

Úgy tűnik, szuper rendezvényhelyszínre találtak az alfások Dunaújvárosban, hiszen már harmadszor térnek vissza városunkba. Július 7-8-án (pénteken és szombaton) a Szalki-szigeten rendezik meg AlfaCityt, a világ legnagyobb Alfa Romeo találkozóját, amelyre több mint 1000 autót várnak a szervezők.

Hogy pontosan mennyi Alfa Romeo gyűlik ezúttal össze a rendezvény helyszínén, minden évben fogadások tárgyát képezi a márka rajongóinak körében is, de az szinte biztos, hogy idén ezernél is több olasz autó érkezik majd a rendezvényre, köztük sok érdekes oldtimer és izgalmas tuningautó. Tavaly egyébként 1350 Alfa Romeo fordult meg a kétnapos rendezvény alatt a Szalki-szigeten.

A találkozót a 2004-ben alakult Alfa Amore nevű internetes közösség szervezi. Az első AlfaCityt még 2007-ben rendezték meg, már akkor is több száz autó részvételével. A korábbi találkozókat Esztergomban, Komáromban, Balatonfüreden és Zánkán tartották. A mostani helyszín, a dunaújvárosi Szalki-sziget 2021 óta ad otthont a rendezvénynek. Dunaújváros nagy előnye, hogy gyakorlatilag az ország közepén van és autópályán lehet megközelíteni.

Hétvégén visszatérnek az alfások Dunaújvárosba!

AlfaCity minden ötödik résztvevője külföldi, több külföldi márkaklub képviselőjét is várják a szervezők, egyebek között Olaszországból, Ausztriából, Romániából, Szlovákiából, Szerbiából, Csehországból és Lengyelországból is érkeznek majd alfások.

Ahogy azt már a korábbi években is megszokhatták a rendezvényre kilátogatók, úgy idén is a fellépők többsége vagy Alfa Romeo tulajdonos, vagy szorosan kötődik a márkához. A találkozó szombati napján előadást tart Vályi István az alfás lóhere történetéről, a nap házigazdája pedig idén is Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető, az Alfa Romeo hazai márkanagykövete lesz. Napközben lesz karnevál hangulatú táncshow, felnikitartó-verseny, baleset-megelőzési előadás, de megtartják az alfás tetoválások versenyét is. A színpadra több izgalmas Alfa Romeót is felvisznek majd, hogy alaposan bemutassák őket.

Hétvégén visszatérnek az alfások Dunaújvárosba!

A programok sorát mindkét este hajnalig tartó bulik zárják. Pénteken Regán Lili, Naksi, majd DJ Miller Zenér. Szombaton napközben fellép az utcazenészekből álló AlfaCity Band, az EZ Fight Zenekar pedig egy az alfásokról és AlfaCityről írt dallal is készül a rendezvényre. Az esti DJ pedig Nigel Stately lesz!
A rendezvény részletes programja megtalálható a www.alfacity.hu címen.

Belépők:
Pénteki gyalogos belépő: 6000 forint
Szombati gyalogos belépő: 8000 forint
Péntek-szombati gyalogos belépő: 11.000 forint

Ezek a belépők online is megvásárolhatók a rendezvény weboldalán.

18 óra után az esti bulikra belépő (csak a helyszínen): 2.500 forint

Még több információ:
Web: www.alfacity.hu
Tel.: +36-30-317-8515

  • Frissítve: 2023. július 7.
  • Létrehozva: 2023. július 6.