fő tartalom

A bontásnak vége, hamarosan indul az építkezés!

Hírkép:  A bontásnak vége, hamarosan indul az építkezés!

Gyors ütemben halad a Mondbach kúria felújítása. Már szinte minden szerkezetet elbontottak, amit terv szerint el kellett, így hamarosan megkezdődnek a szerkezet rekonstrukciós munkái is.

Mivel az épület örökségvédelem alatt áll, csak a kijelölt szakértők helyszíni vizsgálatait és döntéseit követően indulhat el a tényleges építkezés. 

A jelenleg kihasználatlan, műemléki védelem alatt álló Mondbach kúria és környezetének fejlesztése olyan kiemelt projekt Dunaújváros óvárosának, Pentelének az életében, mely egyszerre teremt kiemelkedő lehetőséget egy kulturális, civil társadalmi és turisztikai központ kialakításához, Dunaújváros történelmi identitásának megerősödéséhez, valamint kereskedelmi, munkahelyteremtési és további turisztikai fejlesztések megalapozásához. A műemléki védettségnek megfelelően helyreállított és felújított épületegyüttesben a rendezvénytermek, kiállítótermek mellett egy kávézó is helyet kap. A fejlesztés keretében megtörténik a belső udvar rendezvények fogadására alkalmas kialakítása és a létesítmény akadálymentesítése is. A területen az Istálló épület részleges külső felújítása, a Malom épület részleges külső helyreállítása, és parkolók kialakítása is megvalósul.

A Kúria épületben Rosti Pál életét és korát, valamint a pentelei hagyományokat bemutató interaktív kiállítás nyílik majd.

 A bontásnak vége, hamarosan indul az építkezés!

  • Létrehozva: 2023. július 12.